Informații despre viitorul Alfa Romeo 4C facelift: modelul italian debutează la finalul anului, dar fără versiune coupe

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo pregătește o versiune facelift pentru 4C, însă italienii vor renunța la varianta Coupe. Sportiva constructorului italian va primi o direcție revizuită și suspensii îmbunătățite. Debutul comercial va avea loc în 2019.

Văzută ca o speranță pentru renașterea companiei, Alfa Romeo 4C nu s-a ridicat până acum la așteptările constructorului italian. Cu toate acestea, voci apropiate companiei spun că sportiva 4C va primi un facelift până la finalul acestui an. În același timp, sursele menționează dispariția din ofertă a versiunii 4C Coupe.

În aceste condiții, Alfa Romeo 4C facelift va putea fi comandată doar în varianta Spider. Roberto Fedeli, inginer-șef în cadrul Alfa Romeo și Maserati, a declarat că versiunea revizuită a lui 4C va primi o direcție îmbunătățită și o suspensie modificată.

În același timp, surse apropiate constructorului italian spun că Alfa Romeo 4C facelift ar putea să primească și un motor nou care să înlocuiască actualul propulsor de 1.742 cmc și 240 CP. Din păcate pentru puriști, compania spune că transmisia manuală nu e în cărți pentru Alfa Romeo 4C facelift.

Oficialii constructorului italian motivează această decizie prin faptul că acest tip de transmisie nu este o opțiune cerută de clienți.

Via | Jalopnik

Comentarii (11)

  • Edikkk
    cine este intradevar bogat, nu mai sta cu cutie de viteze manuala...

    nici ceilalti mai descuiati la mine si nu asa bogati, au inteles asta...

    una este sa stai cu o mana libera (dreapta) si sa savurezi o cafea sau sa mananci un corn, fara sa stai ca idiotul si sa pui cafeaua jos... schimba viteza... i-a cafeaua de jos... etc..

    numai idiotii vor sa "munceasca" conducand apasand ca bezmenticul pe ambreiaj si cu mainile prin schimbatorul de viteze...
    6 14
  • i-a cafeaua ...p-ui mana...ridic-i cornu'....p-ui cafeaua...a-puci cornu... la-si mana libera...sa-vurezi viteza...

    ni-nooo.....ni-nooo
    17 3
  • @Automarket
    Informația este greșită (corectată chiar de Jalopnik)! Coupe-ul nu va mai fi disponibil în SUA și Canada din 2019 însă primește facelift și rămâne disponibil pe restul piețelor.
    6 0
  • Rudolf D.
    cine este intradevar bogat, are o blonda focoasa in brate, nu mai sta in alta masina decat cea autonoma...

    nici ceilalti mai descuiati la minte si nu asa bogati, au inteles asta...

    una este sa stai cu o mana (dreapta) sau cu amandoua si sa savurezi o crupa pur sange, de rasa, sau sa masezi un san ca rodia coapta, fara sa stai ca idiotul si sa fii atent la ce fac ceilalti in trafic... accelereaza, franeaza, tine, schimba directia... suna periculos, trage fusta mai jos, e atat de frumos... etc..

    numai idiotii vor sa "munceasca" conducand apasand ca bezmenticii pedalele, cu mainile pe volanul devenit intre timp atat de nefolositor...


    Nu neg ca cutia automata este de preferat fiind mult mai lejer de condus, insa nu toata lumea are bani suficienti. In plus primele generatii ,DSG de exemplu, au cam avut probleme de fiabilitate, lucru cumoscut de toata lumea presupun. Din cauza asta marea masa de clienti din Romania, care cumpara second hand, ca nu pot financiar mai mult, au preferat cutiile manuale.
    5 2
  • Edikkk, o făcuși de o-aie cu manuala.
    8 1
  • Edikkk
    ha ha ha.. dle Rudolf ... exact !


    Problema grupul german de kk VAG care a facut un DSG nefunctional, in timp ce alte grupuri aveau dual-clutch care funtiona foarte bine
    sau a Toyota care avea sistem sun-moon gears care functioneaza foarte bine !
    1 1
  • Eu personal, cand conduc masina, prefer sa am mainile pe volan, sau dreapta pe schimbator cand e cazu (chiar si pe padele la volan +/-), in niciun caz pe cafea , corn, sticla sau alceva (fie si ceva mai pufos).
    Daca vreau alceva, ma duc in alta parte (cafe/bistro ptr primele doua, bar ptr al treilea si ptr restu nu se spune...).
    Dar nu toti conduc/sofeaza/piloteaza masina... unii doar se plimba... altii doar se afla in treaba/treacat...
    Oricum, daca nu ai mainile unde trebuie sigur risti ninooo-ninooo.... si nu doar in trafic...
    10 0
  • @Edikkk: „ numai idiotii vor sa "munceasca" conducand apasand ca bezmenticul pe ambreiaj si cu mainile prin schimbatorul de viteze... „

    Aaaa... si inca ceva: toti cei care fac ca mine sunt idioti?!?... moncher??? Doar ptr ca ne place sa „simtim„ masina???

    PS: bine ca macar nu am facut asa multe greseli ortografice si dezacorduri... ca cine stie ce mai eram...
    0 2
  • Nu cred că cei care cumpără mașina asta își fac griji că nu le ajung banii pentru o cutie de viteze sau alta.
    3 0
  • @Edikkk, vezi ca veorica are salarii pentru pensia ta......Ie salarii si pentru cutia ta .E o gluma care trebuie tratata ca atare!
    1 1
  • Edikkk
    Scuze dle C pentru exprimare, nu este o luptă cu cineva anume ci cu mentalităţi.

    Este ok să simţiţi maşina dar şi în zona maşini de sport nu mai fabrică cu stick ci cu cutii automate.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru