Italienii prezintă un rival pentru Jeep Wrangler: motor diesel și preț de 54.000 de euro

de Tiberiu Safta
Marti, 25.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania italiană DR Automobiles tocmai a anunțat crearea unei divizii noi, botezată Ickx. Noua divizie a dezvăluit primul său model, K2, un SUV de teren care promite să fie un rival pentru modele ca Jeep Wrangler. Noul model este disponibil exclusiv cu un motor diesel, iar prețul său este de 54.500 de euro.

DR Automobiles este o companie italiană mai puțin cunoscută în rândul europenilor. Înființată în 2006, marca se ocupă cu vânzarea exclusiv pe piața autohtonă a unor vehicule produse în China. Acum, constructorul italian și-a înființat propria sa divizie de mașini de teren, botezată Ickx.

Cu această ocazie, noua divizie a dezvăluit primul său model de serie. Numele său este K2 și este un SUV de teren care promite să fie un rival pentru modele ca Jeep Wrangler, Land Rover Defender și chiar Mercedes-Benz Clasa G. Noul Ickx K2 este bazat pe modelul BAIC BJ40, un model produs în China.

Evident, primul lucru care iese în evidență atunci când privești noul model de teren este caracterul său robust. Acesta este amplificat de către scutul de protecție mare montat sub bara din față, alături de aripile puternic evazate și de treptele laterale pentru accesul mai ușor în habitaclu. Design-ul pătrățos al noului SUV de teren italian este parcă inspirat chiar din modelele menționate mai sus.

În partea frontală avem o grilă mică din fibră de carbon, alături de o capotă ușor sculptată la vârf și cu o priză de aer subțire. Modelul vine echipat cu jante de 20 de inch, iar datorită suspensiei înălțate, Ickx K2 se bucură de o gardă la sol de 22 de centimetri.

Pentru că tot vorbeam de suspensie, SUV-ul primește brațe duble pentru puntea din față și o osie solidă pentru puntea din spate. Modelul vine echipat și cu două diferențiale cu blocare electronică, precum și cu o cutie de transfer pentru comutarea de la propulsie la tracțiune integrală.

Ca dimensiuni, noul Ickx K2 măsoară 4645 de milimetri în lungime și are o masă de 2.18 tone. De asemenea, modelul vine echipat și cu un plafon care poate fi detașat în două bucăți.

Sub capota SUV-ului italian avem doar o singură motorizare disponibilă. Este vorba despre un motor diesel de 2.0 litri cu 4 cilindri, capabil să livreze 162 de cai putere și un cuplu de 380 Nm. Propulsorul este cuplat exclusiv la o cutie automată cu 8 trepte, iar viteza maximă este de 160 de km/h.

Mai mult, Ickx K2 promite un consum de 10.3 litri/100 km în regim mixt.

În habitaclu avem tapițerie din piele naturală care îmbracă scaunele, consola centrală, bordul și panourile portierelor. Tot aici avem și un ecran central de 12.3 inch pentru sistemul multimedia, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, precum și un sistem de climă automată.

Toate aceste dotări sunt incluse în pachetul standard al noului model. De altfel, singura opțiune pentru clienți este alegerea culorii. Noul Ickx K2 costă 54.500 de euro, iar modelul va fi vândut, pentru început, doar în Italia. Modelul ar urma să ajungă și pe alte piețe europene în viitor.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • "Italienii" cu ochi oblici ii ataca pe "americanii" de la Jeep (proprietate FIAT)
    10 2
  • bravos
    coincidenta? numele imi aminteste de un pilot de curse ,masina arata bine.cu motorul e problerma. daca nu e de la vw. si e chinezesc n-o sa se vanda.
    6 0
  • "precum și cu un reductor pentru comutarea de la propulsie la tracțiune integrală"
    Tati, reductorul face una, cutia de transfer face alta!
    7 0
  • Motorul e punctul forte.
    Sigur va avea cerinta mare....prin Romania poate.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru