Jaguar şi Land Rover vor împărţi mai multe platforme

de Sebastian Toma
Joi, 01.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar şi Land Rover vor să-şi simplifice oferta de platforme, ţinta fiind să transforme cele opt platforme în maximum trei platforme, care să reprezinte 70% din vânzări

Jaguar şi Land Rover vor să-şi schimbe dramatic portofoliul, urmând să renunţe la o parte din platformele actuale în favoarea unei game care să fie construită pe două sau trei platforme. Cele trei platforme vor reprezenta între 70 şi 80 procente din totalul vânzărilor realizate de cele două mărci, în încercarea de a obţine economii de scară dramatice fără a reduce calitatea produselor viitoare. În prezent, gama Jaguar-Land Rover include şapte platforme, menite să asigure modelele XF, XJ, XK, Defender, Freelander/Evoque, Discovery/Range Rover Sport şi Range Rover.

Jaguar urmăreşte strategia celor de la Volkswagen cu platforma lor MQB pentru a se inspira în privinţa deciziilor următoare. Constructorul britanic a făcut un adevărat studiu de caz din ideea celor de la Volkswagen cu platforma MQB, o soluţie care va acoperi aproape toată gama constructorului din Wolfsburg şi a mărcilor din portofoliul concernului VAG. Cei de la Volkswagen vor avea nevoie de şapte ani pentru a-şi unifica gama sub platforma MQB, deci englezii de la Jaguar Land Rover trebuie să acţioneze rapid.

În prezent, gamele Jaguar şi Land Rover împart o serie de componente. Printre acestea se numără motorizările, transmisiile, sistemele multimedia, scaunele unor modele şi anumite componente de la interior.

Englezii au făcut deja primii paşi în vedere integrării mai multor componente comune în gamă, dar prima platformă comună între Jaguar şi Land Rover este la mai mulţi ani de realitate.

Via Motorauthority

Comentarii (1)

  • E ca un fel de schita,aceasta imagine,pt a arata mai in detaliu acest nou model LR.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru