Lacrimi de despărțire: Ultimul Aston Martin DB9 a părăsit linia de producție după 13 ani de activitate

de Bogdan Mirică
Sambata, 30.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre cele mai longevive supercaruri ale momentului a ieșit oficial la pensie. Aston Martin DB9 a stat pe piață 13 ani și acum îi lasă loc lui DB11.

Aston Martin a anunțat oficial despărțirea de unul dintre cele mai populare modele ale sale. Ultimul exemplar al supercarului DB9 a părăsit linia de producție, iar evenimentul a avut loc la 13 ani de la introducerea inițială.

De obicei, supercarurile au o carieră ceva mai îndelungată decât modelele de volum, însă chiar și așa, 13 ani este o vârstă venerabilă pentru modelul DB9.

Pentru a încheia cum se cuvine o carieră de succes, ultimele nouă exemplare DB9 produse de Aston Martin fac parte dintr-o serie specială, personalizată de divizia Q a constructorului britanic. Bineînțeles, prețul nu a fost dezvăluit și, bineînțeles, toate cele trei exemplare atent personalizate au fost deja vândute colecționarilor.

Esential 13 ani a rezistat pe piață actualul Aston Martin DB9.
DB9 a fost dezvăluit pentru prima dată în anul 2003, la Salonul Auto de la Frankfurt. Este considerat modelul care a ajutat Aston Martin să treacă în epoca modernă, contemporană.
Mașina a fost desenată de controversatul Henrik Fisker, omul care a fondat și apoi părăsit compania cu același nume, iar acum caută să revină cu un supercar nou.

Producția a început la scurt timp după debutul oficial la, pe atunci proaspăt inaugurata, uzină Gaydon din Anglia. De-a lungul anilor, mașina a servit drept punct de plecare pentru mai multe concepte create de carosieri celebri. Din păcate, nu a fost folosită de James Bond în nici unul dintre filmele sale.

Locul lui Aston Martin DB9 va fi luat din această toamnă de un alt supercar spectaculos, actualul DB11, prezentat pentru prima dată în primăvara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru