Land Rover confirmă data lansării noului Range Rover Sport. Motor BMW de 616 cai putere și versiuni hibride

de Tiberiu Safta
Marti, 26.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover se pregătește să lanseze o nouă generație Range Rover Sport în acest an. Constructorul britanic a confirmat că prezentarea noului model va avea loc în 10 mai.

Cea de-a treia generație Range Rover Sport, versiunea mai performantă a SUV-ului de lux Range Rover, va fi lansată oficial în acest an. Pentru asta, Land Rover a confirmat data lansării noului model, care va fi dezvăluit în 10 mai.

Principala schimbare va fi sub capotă. În echiparea SVR, cea mai puternică dintre toate, Range Rover Sport va renunța la motorul V8 de 5.0 litri supraalimentat în favoarea unui motor V8 de 4.4 litri, dezvoltat de BMW, care va produce 616 cai putere. Sprintul de la 0 la 100 km/h va fi realizat în 4 secunde, iar viteza maximă va fi de 290 de km/h. Pe lângă eficiența mărită a motorului bavarez, acesta va putea acomoda și un sistem plug-in hybrid.

De altfel, viitorul Range Rover Sport va fi oferit cu motorizări microhibride, atât pe benzină cât și diesel. Versiunea plug-in hybrid va avea un motor pe benzină cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri. Aceasta va beneficia de un motor electric de 141 de cai putere și va avea o baterie cu o capacitate netă de 31.8 kWh.

Rezultatul este o autonomie electrică de 100 de kilometri.

Acomodarea unui asemenea sistem este posibilă și datorită platformei MLA Flex. Noua arhitectură promite o rigiditate mai mare cu 50% față de actuala platformă, iar zgomotele structurale vor fi reduse cu 24%. Cu această platformă, noul Range Rover Sport promite un comportament mai rafinat și mai dinamic față de modelul din prezent.

Pe parcursul vieții sale, Range Rover Sport va avea și versiuni pur electrice. Land Rover dorește, ca până la sfârșitul deceniului, să ofere versiuni electrice pentru toate modelele din gamă. Primul care va primi acest tratament va fi chiar noul Range Rover, din 2024. Mai mult, constructorul britanic dorește ca 60% din volumul de vânzări să fie reprezentat de mașini electrice până în 2030.

Noul Range Rover Sport va fi dezvăluit oficial în 10 mai.

via Range Rover, Autocar

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    cu asta se alearga lupii la stana? overkill 290km/h pt niste oi si lupi..si eventual vulpi..desi pt vulpitele cu 8 clase e bun..
    4 3
  • Seriff
    ''unui motor V8 de 4.4 litri, dezvoltat de BMW, care va produce 616 cai putere''
    Cum? Pardon? What?
    Pai parca se faceau doar electrice, benzina ucide, noxele omoara ursii panda, cine mai cumpara asa ceva?
    Pensatii de mircea badea, edikk si mihai, haideti baietii mei, ca se poate.
    4 2
  • @sheriffffutzu
    e la misto ca sa-l umileasca de la prima varianta electrica...te prinzi cam greu..
    0 2
  • Seriff
    La misto zici a? Sa il umileasca la ce? La nimic, la autonomie clar nu, la timpi de incarcare evident nu, la sunetul motorului clar nu, la ce anume? Care e avantajul? Nici unul, s-au facut 1000 de teste, cu o masina electrica nu poti face un amarat de Bucuresti-Constanta dus intors in aceeasi zi, nici daca mergi cu 80 pe autostrada, asa ca, ma repet, masinile electrice sunt bune doar in oras, doar daca stai la casa si doar daca ai minim inca o masina termica, uite ca m-am prins greu, dar m-am prins ca sunt o teapa generala.
    1 0
  • @sheriff
    depinde la cati kw incarci. poti face toata europa, in liniste si ieftin.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru