Lewis Hamilton și-ar fi vândut exemplarul unicat Pagani Zonda 760 LH cu 10 milioane de euro

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 12.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei publicații italiene, Lewis Hamilton și-ar fi vândut exemplarul unicat Pagani Zonda 760 LH. Cumpărătorul ar fi plătit pe mașina 10 milioane de euro.

Pe lângă exemplare "obișnuite" Zonda, Pagani a mai dezvoltat câteva mașini speciale plecând de la acest model. Cele din gama 760 Series sunt construite la comandă și sunt echipate cu motorul V12 de 7.3 litri, de proveniență Mercedes-AMG, care dezvoltă 760 CP și 780 Nm.

Un asemenea exemplar unicat a ajuns și în colecția septuplului campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton. Mașina, botezată Zonda 760 LH, este vopsită într-o nuanță mov și, spre deosebire de celelalte, are o transmisie manuală.

Hamilton a primit mașina în 2014. Un an mai târziu, aceasta a fost implicată într-un accident, în Monaco, dar a fost reparată ulterior.

De-a lungul anilor, britanicul a tot vorbit despre această Pagani Zonda 760 LH, spunând la un moment dat că are cel mai frumos zgomot dintre mașinile pe care le deține, dar că este "groaznică la condus".

Acum, potrivit unei publicații italiene, Hamilton s-ar fi despărțit de mașina unicat, pentru suma de 10 milioane de euro.

Un profit frumușel, având în vedere că în urmă cu 8 ani a plătit pe ea circa 1.4 milioane de euro.

Nu se cunoaște motivul pentru care britanicul a vândut mașina. În 2020, Hamilton declara, însă, că nu își mai conduce prea des mașinile din colecție, în special supercar-urile, din motive care au legătură cu protejarea mediului înconjurător.

via Quattroruote

Comentarii (2)

  • Seriff
    În 2020, Hamilton declara, însă, că nu își mai conduce prea des mașinile din colecție, în special supercar-urile, din motive care au legătură cu protejarea mediului înconjurător.
    Ce vrajeala, pai atunci sa sa nu mai zboare cu avionul privat, sa se duca pe bicicleta unde are treaba, mare ipocrizie. De fapt asa e la toti astia eco, se dau ceea ce nu sunt.
    6 3
  • Ipocrizia este la ea acasă… sa “muți” o echipa de F1 din țara in țara sau chiar pe alte continente de la o săptămâna la alta… înseamnă transferul cu avionul a zeci de tone. De fapt tot ce este F1 este o poluare inutila și una destul de mare.
    Nu am o problema cu F1, din contra urmăresc din prin ‘95 când reușeam in sfârșit și in România sa avem acces la așa ceva.
    La fel nu înseamnă ca Hamilton nu este un pilot foarte bun… pur și simplu nu are rost sa se bage in asemenea situații, toată viața lui este o mare sursa de poluare. Cel mai probabil in locul lui nu m-as da ecologist și mi-as vedea de gadgeturi, călători, sporturi, senzații tari etc…. a făcut “ceva”bani, de ce sa nu se bucure de ei…
    Probabil are un gust amar după ultima etapa de campionat și ar fi normal sa fie așa… sper sa poată trece peste, nu cred ca este ușor de loc.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru