Loeb castiga la Monte Carlo!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.01.2007
Francezul Sebastien Loeb a castigat detasat Raliul Monte Carlo. Mai mult decat atat Citroen a reusit dubla, colegul lui Loeb, Dani Sordo clasandu-se al doilea.

Sebastien Loeb a inceput acest sezon cu o victorie detasata in Raliul Monte Carlo. El a fost secondat indeaproape de colegul sau Dani Sordo, cei doi semnand prima dubla pentru Citroen din acest an.

Francezul de 32 de ani a condus cursa inca de la start, castigand 6 din cele 15 probe si terminand primul traseul de 2.8 km din jurul portului Monaco, la 38.2 secunde in fata lui Sordo. A fost a treia victorie a campionului mondial in ultimii patru ani la Monte Carlo si a 29-a din cariera. Raliul Monte Carlo a reprezentat o premiera pentru echipa Citroen, aceasta fiind prima cursa pentru rally car-ul C4 WRC.

Finlandezul Marcus Gronholm a terminat pe locul trei, la aproape un minut in spatele castigatorului iar pilotul Ford a adunat 6 puncte. Cu numai o proba ramasa pentru duminica dimineata, topul primilor zece era deja stabilit cu o seara inainte. Singura exceptie a reprezentat-o batalia pentru locul 4, castigata la limita, 0.8 secunde, de Mikko Hirvonen in fata lui Chris Atkinson. Pe locul sase a terminat Peter Solberg, care s-a aratat incantat de performanta avand in vedere ca a fost prima cursa pentru Subaru in care masinile au fost echipate cu pneuri BF Goodrich.

Comentarii (1)

  • Nightmare
    onomastica
    Parca pe Sordo il chema DANI(EL)..., pe Loeb Sebastien... Cat despre drive-test acela este examen de conducere, in timp ce test-drive este incercarea unui automobil prin conducerea lui efectiva. Sayonara! Domo arigato...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru