Loeb recordman-ul

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.08.2006
Francezul Sebastien Loeb a reusit sa isi treaca in cont in Germania a sasea victorie din acest sezon dupa cele cinci consecutive in WRC.

Sebastien Loeb a intrat oficial (daca mai era cazul) in istoria Campionatului Mondial de Raliuri. Alsacianul a fost primul pilot din istorie care s-a impus in cinci etape consecutive ale WRC. Iar odata cu victoria in Raliul Germaniei, care a avut loc in acest weekend, Loeb a ajuns la al saselea triumf din acest sezon, el egaland un clasic al WRC-ului, pe Carlos Sainz, ambii acumuland 26 de victorii in cariera.

Pe de alta parte, Loeb se afla pe un drum deschis catre al treilea titlu mondial consecutiv, in conditiile in care victoria din Germania ii creste avansul fata de Marcus Gronholm la 33 de puncte in clasamentul general. In ceea ce priveste echipa lui Loeb, Kronos Citroen, avansul sau in clasament este acum mai solid gratie locul secund ocupat de Dani Sordo, care a castigat in Germania nu mai putin de cinci probe speciale (contra celor sase ale liderului echipei).

Gronholm a terminat totusi pe podium dupa o etapa dificila, in care pozitia a treia i-a fost pusa permanent in pericol de Gardemeister. Ultimii piloti intrati in puncte au fost Hirvonen, Stohl, germanul Andreas Agnier si cehul Jan Kopecky, ultimii doi facand spectacol cu exemplarele Fabia strunite prin muntii Germaniei. Mattias Eckstrom, vedeta din DTM, a terminat al unsprezecelea, dupa o iesire in decor si o problema mecanica.

Si totusi, nu s-a aflat foarte departe de mai tinerii sai colegi.

Deceptia a fost, inca o data, Subaru. Solberg a fost tradat de motor iar Sarrazin a trebuit sa abandoneze din cauza cutiei de viteze, care s-a blocat in timp ce francezul se batea pentru o pozitie in puncte.

Urmatoarea intalnire cu WRC va fi in weekend-ul viitor, cand va avea loc etapa din Finlanda. Aici, Marcus Gronholm se afla la el acasa si ar putea recupera o parte din punctele care il despart de Loeb avand in vedere faptul ca pana acum a reusit sa invinga aici de cinci ori.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru