Magistrala de metrou Berceni - Pipera va primi 24 de trenuri noi şi va avea o nouă ieşire la staţia Tineretului

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România a obţinut fonduri europene pentru recondiţionarea DN 6 Alexandria - Craiova şi a magistralei de metrou Berceni - Pipera, care va avea 24 de trenuri noi şi o nouă ieşire la staţia Tineretului.

Esential 24 este numărul trenurilor care vor fi achiziţionate pentru magistrala 2 Berceni - Pipera
100 de minute va fi durata de transport pentru DN6 Alexandria - Craiova
Două noi lucrări de modernizare vor începe în România în perioada următoare, după ce ţara noastră a obţinut fonduri europene dintre cele nepreluate din perioada 2007-2013, precum şi dintre cele alocate pentru perioada 2014-2020.

Unul dintre proiecte vizează modernizarea magistralei de metrou M2 Berceni - Pipera din Bucureşti, care va beneficia de 24 de trenuri noi, de o nouă ieşire la staţia Tineretului şi de reabilitatea sistemelor electromecanice pentru tuneluri.

"Ca urmare a deciziei de astăzi a Comisiei Europene, în cazul proiectului ce vizează modernizarea Liniei 2 de metrou Berceni - Pipera, lucrările cu finanţare europeană se vor derula în două etape. În prima fază sunt incluse cheltuielile eligibile pentru achiziţionarea a 24 de noi rame de metrou, precum şi a echipamentelor de siguranţă la bord", precizează Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

DN6 Alexandria - Craiova va fi reabilitat

Cel de-al doilea proiect aprobat de Comisia Europeană vizează reabilitarea celor 127 de kilometri ai DN6 Alexandria - Craiova, ceea ce va permite parcurgerea drumului în circa 100 de minute, cu o treime mai puţin decât în prezent.

"La finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional care leagă oraşele Craiova şi Alexandria, cei peste 1.6 milioane de locuitori din judeţele Dolj, Olt şi Teleorman vor avea condiţii mai bune şi mai sigure de transport.

Durata transportului între cele două oraşe se va reduce cu o treime, astfel că locuitorii din Craiova şi Alexandria vor putea să parcurgă această distanţă în circa 100 de minute", a precizat comisarul european Corina Creţu.

Lucrările de reabilitare pentru DN6 ar trebui finalizate în 30 octombrie 2017.

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru