Maserati își ia adio de la motorul V8 cu ediții limitate pentru Ghibli și Levante

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 12.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile anunță două ediții limitate pentru Ghibli și Levante, un omagiu adus motorului V8. Cele două vor debuta în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Maserati și motorul V8 au o relație strânsă încă din 1959, odată cu lansarea modelului 5000 GT. De atunci, constructorul italian a comercializat peste 100.000 de mașini echipate cu motor V8.

În prezent, Ferrari furnizează motoarele V8 către Maserati, dar înțelegerea dintre cele două mărci expiră anul acesta. Unitatea dezvoltă 572 de cai putere.

PRODUCȚIE LIMITATĂ LA 103 EXEMPLARE

Pentru a-și lua adio așa cum se cuvine, Maserati anunță două ediții speciale pentru modelele Ghibli și Levante (echipate cu motor V8). Fiecare va fi replicată în doar 103 exemplare.

Maserati Ghibli 334 Ultima propune o nuanță exterioară Scia di Persia, accente Rubino, un logo 334 pe aripile față, jante cu diametrul de 21 de inch, eleron din fibră de carbon, tapițerie din piele Ultima Pale Terracotta și Alcantara, embleme speciale și o plăcuță înseriată.

Logo-ul 334 nu este pus întâmplător. Aceasta este viteza maximă pe care o atinge ediția specială Ghibli 334 Ultima, ceea ce înseamnă că vorbim despre cel mai rapid sedan de producție din lume.

Ca o comparație, Bentley Flying Spur Speed atinge 333 km/h.

Cu pornire de pe loc, acul vitezometrului indică 100 de km/h în 3.9 secunde.

De cealaltă parte, Levante V8 Ultima este disponibilă în culorile Blu Royale și Nero Assoluto. Pachetul exterior din fibră de carbon este standard, la fel și jantele cu diametrul de 22 de inch și logo-ul V8 Ultima de pe aripile față.

Pentru interior, italienii au pregătit o tapițerie din piele bicoloră (Pale Terracotta și negru), embleme Maserati și V8 Ultima pe tetiere, iar pe consola centrală a fost montată o plăcuță cu inscripția "una di 103".

Ambele ediții limitate vor fi expuse în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

via Maserati

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    bravo, e timpul sa se electrifice si sa devina mai rapide.
    4 3
  • mai rapide in statie la kaufland.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru