Maserati Project24: hypercar pentru circuit cu 740 CP și producție limitată

de Alexandru Monenciu
Sambata, 23.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile a publicat trei schițe cu hypercar-ul pentru circuit Project24. Bazat pe MC20, acesta va fi replicat în doar 62 de exemplare.

În 2004, Maserati MC12 (un supercar bazat pe Ferrari Enzo) intra în producție, urmând să fie asamblate în total 50 de exemplare de stradă. În plus, italienii au construit 12 unități pentru circuit.

Acum, vechiul MC12 de circuit are un succesor. Numele său, cel puțin momentan, este Project24 și este bazat pe Maserati MC20.

Constructorul din peninsulă a publicat 3 schițe oficiale care ne arată că Maserati nu și-a pierdut pofta de curse. Așa cum spuneam, Project24 este dezvoltat pe un șasiu de tip monococă împrumutat de la MC20, dar panourile de caroserie, confecționate din fibră de carbon, sunt unice.

Italienii nu au publicat imagini de la interior. Dar ar trebui să ne așteptăm doar la strictul necesar, cu alte cuvinte la scaune scoică, centuri de siguranță cu prinderi în 6 puncte, volan multifuncțional și extinctor.

În cazul lui Project24, motorul V6 Nettuno, de 3.0 litri, dezvoltă 740 de cai putere. Masa proprie este mai mică de 1.250 de kilograme, astfel că se obține un raport putere-greutate de 1.69 kg/CP.

Puterea este livrată punții spate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu 6 rapoarte și a unui diferențial cu alunecare limitată.

Așa cum spuneam, producția lui Maserati Project24 va fi limitată la doar 62 de exemplare.

via Maserati

Comentarii (3)

  • 3 litri V6

    fanfara de pe Titanic cântă în continuare....
    1 5
  • de ce? Dezvolta.
    Puteau sa fie baieti rai si sa puna un V8 sau un V10 sau de ce nu un V12. Dar probabil ar fi iesit o putere prea mare pentru care nu au inca transmisie.
    3 0
  • mikedikkk
    pacat ca nu e cu stecher si stat la incarcare timp de 66 cafele.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru