Mazda RX8 Hydrogen RE va participa la prima ediţie „Le Mans în viitor”

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 01.06.2010
Mazda a anunţat că va participa anul acesta la prima ediţie a evenimentului „Le Mans în viitor”, desfăşurat în cadrul cursei clasice de 24 de ore. Actorul principal al niponilor va fi RX-8 Hydrogen RE.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans atrage în fiecare an principalii producatori de automobile din lume. Anul acesta, Mazda se întoarce în cadrul competiţiei cu un vehicul ecologic, propulsat de hidrogen, care se vinde deja în serie pe piaţa din Norvegia şi Japonia.

Este vorba despre Mazda RX-8 Hydrogen RE, model care va fi expus în cadrul primei ediţii „Le Mans în viitor”, eveniment desfăşurat înaintea cursei clasice şi destinat tuturor modelelor cu combustibili alternativi: electric, hibrid, gaz natural sau hidrogen.

Mazda RX8 Hydrogen RE este pus în mişcare de un motor rotativ, capabil să funcţioneze şi cu benzină şi cu hidrogen. Japonezii au căutat însă să optimizeze propulsorul pentru rularea pe hidrogen, pentru a obţine emisii zero.

Mazda este unul dintre puţinii constructori auto care au reuşit să iasă victorioşi în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Ultimul succes a fost consemnată în 1991, când Mazda a alergat cu primul şi singurul model echipat cu motor rotativ din cadrul competiţiei.

Unul dintre piloţii care a făcut parte din echipa de succes, Yojiro Terada, cu peste 29 de curse Le Mans la activ, va fi prezent anul acesta în cadrul evenimentului „Le Mans în viitor”, unde va conduce versiunea pe hidrogen a lui RX-8.

via | Mazda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru