McLaren 750S a fost prezentat oficial: V8 cu 750 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a lansat oficial noul 750S, succesorul lui 720S. În cazul său, motorul V8 dezvoltă 750 de cai putere, iar în SUA pornește de la circa 293.000 de euro.

McLaren 720S a debutat în 2017 și s-a remarcat prin performanțele impresionante care au pus modelul britanic printre cele mai rapide mașini din lume. Acum a venit momentul să facem cunoștință cu succesorul său.

SUCCESORUL LUI 720S

Vorbim, desigur, despre noul McLaren 750S. Este, dacă vrei, o evoluție mai ușoară și mai puternică a lui 720S. Poate fi comandat atât în variantă Coupe cât și Spider.

Designul nu este schimbat foarte mult, dar departamentul aerodinamic a fost îmbunătățit. Spre exemplu, avem un spoiler activ, mai mare, care funcționează ca un sistem DRS (întâlnit la monoposturile de F1).

Sistemul de ridicare a punții față a fost recalibrat, astfel că este acționat în 4 secunde. Cu 6 secunde mai rapid, comparativ cu 720S.

În standard, noul McLaren 750S vine echipat cu jante forjate, care scad 13.8 kilograme din masa proprie a mașinii.

Interiorul poate fi îmbrăcat în Alcantara sau piele Nappa. Display-ul central răspunde mai repede la comenzi și integrează acum tehnologia McLaren Control Launcher.

Acesta permite salvarea preferințelor în ceea ce privește condusul.

Scaunele din fibră de carbon mai salvează 17.5 kilograme. Clienții au la dispoziție și o variantă de scaune mai ușoare cu 33% față de cele standard.

1.277 KILOGRAME MASĂ PROPRIE

Că tot vorbim de mase, noul 750S Coupe cântărește 1.277 de kilograme (la gol). De cealaltă parte, în dreptul variantei decapotabile sunt trecute 1.326 de kilograme.

Motorul V8 de 4.0 litri, twin-turbo, a primit la rândul său câteva îmbunătățiri. Turbinele funcționează acum la o presiune mai mare, iar pistoanele ușoare au fost împrumutate de la 765LT. În consecință, unitatea dezvoltă 750 CP și 800 Nm.

Indiferent de varianta de caroserie bifată, McLaren 750S atinge 100 de km/h în 2.8 secunde. Viteza maxima ajunge până la 332 de kilometri pe oră.

Sistemul de evacuare a fost revizuit, pentru un sunet mai accentuat la turații mari. La rândul lor, suspensia și direcția au fost revizuite.

Pe piața din Statele Unite ale Americii, McLaren 750S pornește de la 324.000 de dolari sau, cu alte cuvinte, circa 293.000 de euro.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Şi cel mai poluant din istoria lor
    1 5
  • @Mike eu cred ca fabricile ce fabrica masini electrice polueaza mai mult decat aceasta masina
    2 1
  • @SUGI

    sigur, sigur, la câtă școală ai făcut nici nu are sens să încep să îţi explic noţiunea de mijloace fixe în contabilitate darămite amprenta de carbon a clădirilor unei întreprinderi şi a proceselor dintr-o întreprindere şi diferenţa între ele.

    Dar când doi neuroni nu pot face mai mult de o legătură, îi rămâne doar să scuipe injurii.

    Nu eşti primul / singurul, stai liniştit, eşti mediocru şi la asta.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru