McLaren Senna e oficial: hypercar-ul are un motor V8 biturbo de 800 de cai putere și o masă totală de doar 1.198 de kilograme

de Petre Barac
Luni, 11.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit modelul Senna, cel mai nou hypercar al său, ce dispune de un motor V8 biturbo de 800 de cai putere și o masă totală de doar 1.198 de kilograme.

McLaren Senna a fost prezentat de constructorul britanic drept “cea mai puternică mașină de stradă cu motor convențional făcută vreodată de McLaren”.

Hypercar-ul ce va fi lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2018 va avea o producție limitată de doar 500 de exemplare. Toate unitățile au fost deja vândute, prețul fiind de circa 850.000 de euro pe bucată.

McLaren Senna dispune de un motor V8 biturbo de 4.0 litri ce dezvoltă 800 de cai putere și un cuplu de 800 Nm, propulsorul fiind conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză.

Fiecare element al caroseriei, precum și șasiul, au fost realizate din fibră carbon, dovedind atenția britanicilor pentru reducerea greutății. Rezultatul este o masă totală de doar 1.198 de kilograme, Senna fiind “cea mai ușoară mașină McLaren” de la legendarul model F1 încoace.

Hypercar-ul beneficiază de suspensia hidraulică RaceActive Chassis Control II ce permite rularea în modurile Confort, Sport sau Track, precum și o funcție Race.

Producția lui McLaren Senna va începe în Marea Britanie în a doua jumătate a anului viitor.

Via McLaren

Comentarii (2)

  • - succesorul lui F1 nu P1!
    - design putin chinuit
    16 1
  • Arata ingrozitor din fata, parca e un Angry Bird.
    Inteleg ca in ziua de azi forma urmeaza functia, dar nici chiar asa. Mclaren F1 era fluid, elegant, foarte bine proportionat. Asta pare facuta din bucati Lego.
    14 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru