Miliardarul Lawrence Stroll a cumpărat 16.7% din acțiunile Aston Martin cu 182 de milioane de lire sterline: Racing Point F1 va deveni Aston Martin F1 din 2021

de Paul Cosma
Vineri, 31.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un consorțiu condus de miliardarul canadian Lawrence Stroll (proprietarul echipei de Formula 1 Racing Point) a cumpărat 16.7% din acțiunile Aston Martin pentru suma de 182 de milioane de lire sterline. În urma tranzacției, Racing Point F1 va deveni Aston Martin F1 din sezonul 2021 al Formulei 1.

La sfârșitul anului trecut, Aston Martin a anunțat că a început discuțiile cu potențiali investitori care să cumpere pachete de acțiuni în cadrul companiei. Aston Martin a transmis că dorește “parteneriate pe termen lung”, ca parte a unui plan de diversificare a surselor de finanțare. 

Constructorul britanic a finalizat negocierile și a anunțat că noul său investitor este un consorțiu condus de miliardarul canadian Lawrence Stroll, cel care deține echipa de Formula 1 Racing Point.

Consorțiul a cumpărat 16.7% din acțiunile Aston Martin în schimbul sumei de 182 de milioane de lire sterline, potrivit documentului publicat pe site-ul bursei de la Londra. În urma tranzacției, Lawrence Stroll va deveni membru și președinte executiv în board-ul constructorului.

Totodată, începând cu sezonul 2021, echipa Racing Point F1 va deveni Aston Martin F1. Constructorul britanic va continua să sponsorizeze Red Bull Racing în sezonul 2020.

Aston Martin a publicat și informații referitoare la strategia pentru perioada următoare.

Investițiile în mașini electrice vor fi amânate după 2025, confirmând suspendarea proiectului Aston Martin Rapide E.

Un proiect-cheie este lansarea hypercar-ului Valhalla în 2022. Producția lui DBX va începe în al doilea trimestru din acest an, britanicii anunțând că au primit deja 1.800 de comenzi pentru primul lor SUV. În primăvară, Aston Martin va lansa noul Vantage Roadster.

Viitorul V12 Speedster va fi prezentat până la sfârșitul anului, iar livrările vor începe din 2021.

Constructorul a mai anunțat că modelele sale vor primi versiuni hibride undeva în jurul anilor 2024-2025, iar brandul Lagonda va fi relansat cam în aceeași perioadă.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru