Ne întoarcem înapoi în era Familiei Flinstones: a fost prezentată mașina cu pedale

de Bogdan Mirică
Marti, 17.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vilgard a prezentat conceptul unei mașini cu pedale, extrem de ușoară, care oferă spațiu pentru doi pasageri. Ea folosește principiul de funcționare al bicicletelor electrice.

Mașinile electrice par să prindă tot mai mult curaj în ultimii ani. Marea lor problemă rămân bateriile grele și autonomia redusă. Nu de aceleași probleme se lovesc bicicletele electrice, și ele tot mai răspândite în orașele cu o importantă cultură velo.

O bicicletă electrică te poate ajuta să urci o pantă fără să obosești și păstrează suficientă energie pentru situațiile în care te-ai plictisit de pedalat. Combinația dintre energia înmagazinată în baterie și puterea mușchilor celui din șa dau o combinație eficientă.

Esential 96 de kilometri este autonomia mașinii electrice cu pedale, produsă de Vilgard.
O combinație pe care niște minți luminate s-au gândit să o implanteze și pe un vehicul cu patru roți. Vilgard a dat naștere unui concept construit aproape complet din fibră de sticlă ranforsată, a cărui masă totală este de numai 290 de kilograme. Are spațiu pentru doi pasageri care stau unul în spatele celuilalt, ca într-un Renault Twizy.
Nu lipsește nici locul pentru scaunul copilului și un mini portbagaj.

Pentru propulsie este folosit un motor electric, a cărui energie poate fi furnizată fie de bateria de 5 kW, fie de pedalatul celui de la volan. Vilgard susține că autonomia mașinii electrice cu pedale ajunge până la 96 de kilometri, o performanță apropiată de cea a vehiculelor electrice convenționale.

via ecomento

Comentarii (6)

  • o masa de 290Kg de pus in miscare de la pedale.

    trebuie sa fie foarte "interesant"
    9 2
  • Pai mai degraba m-as ridica de la sol cu un helicopter cu pedale decat sa pedalez un carucior de 290 kg
    5 5
  • niste date technice de exemplu x trebuie sa pedaleze jumate de ora ca sa parcurga cu masina 20 km .. ar fi ceva bun .sa nu zic ca ar fi ceva bun daca ar specifica daca ambi ocupanti pedaleaza su doar cel de la ghidon pardon volan
    7 0
  • 290 Kg!!!! Creatorii conceptului nu cred ca au incercat urcarea cu bicicleta pe Transfagarasan ca sa-si dea seama ce inseamna sa faci efort..... Probabil motorul electric are 2-3 cai putere daca bateria are 5Kw. Imi imaginez ce atmosfera "placuta" e in masina cand pedaleaza intens doi oameni .... nu cred va avea AC :)
    5 2
  • Pai da...
    Fiti linistiti cu greutatea ei, probabil foloseste sitemul ca la bicicletele electrice, ai asistenta electrica la pedalare...Oricum interesanta ideea, de ce sa mergi cu masina pana la sala, cand poti sa dai o tura de cartier :)
    5 0
  • Deja exista vehicule cu pedale pe 4 roti, conventionale, care datorita faptului ca folosesc schombatoare de viteza performante au performante dinamice foarte bune. In tarile in care pedalatul este o cultura "cicleta" a incetat de mult sa fie doar "bi".
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru