Nissan in Formula 1 in 2008?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.10.2006
Nissan, partenerii de alianta ai campionilor mondiali de la Renault, sunt gata sa faca marele pas pentru a intra in Formula 1 incepand cu sezonul 2008.

Dupa ce Renault a castigat in ultimii doi ani tot ce se putea castiga in Formula 1 in conditiile in care team-ul francez dispunea de al cincilea buget anual, Nissan ar putea sa urmeze exemplul colegilor de alianta. Astfel, japonezii sunt gata sa alinieze doua monoposturi la startul Marelui Circ incepand cu 2008, pentru a intregi randurile constructorilor niponi, dupa ce Honda si Toyota se afla deja de cativa ani in Formula 1.

Zvonurile afirma ca Nissan se va baza pe un director de echipa cu nume in Formula 1, in persoana cvadrupului campion mondial Alain Prost, care in trecut a incercat – dar e esuat lamentabil – sa isi formeze o echipa proprie: Prost GP. Intelegerea va fi incheiata ca un joint venture intre Prost si Renault-Nissan.

Primii pasi au fost deja facuti in acest sens, anumite persoane din staff-ul Nissan fiind prezenti la cateva Mari Premii in acest sezon pentru a observa, a invata si a intelege secretele acestei discipline sportive.

Nu este insa exclusa nici o alianta cu Renault pentru formarea unei echipe complet noi. Asta pentru ca factorul economic – cel mai important din punctul de vedere al lui Carlos Ghosn, presedintele Renault – ar putea fi minimalizat in conditiile in care dezvoltarea noii echipe ar insemna impartirea costurilor la doi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru