Noul Alpine A110 R Le Mans sărbătorește succesul mărcii în faimoasa cursă de anduranță

de Tiberiu Safta
Joi, 08.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a lansat o nouă ediție specială pentru A110 R, numită Le Mans. Noul model aduce un omagiu succesului mărcii franceze în cea mai faimoasă cursă de anduranță, care își sărbătorește centenarul în acest an.

Constructorul francez de mașini sport se află printre marile nume care au cucerit victorii în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans. De altfel, marca de la Dieppe a câștigat această cursă în 1978 și urmează să prezinte și un nou prototip de anduranță construit sub egida regulamentului Le Mans Hypercar.

Până atunci, pentru a marca acest succes al mărcii, Alpine a pregătit o nouă ediție specială pentru unicul său model de serie, A110 R Le Mans. Așa cum reiese din nume, noua ediție specială este bazată pe versiunea mai puternică R a lui A110. Concret, asta înseamnă mai multe elemente din fibră de carbon, precum: jantele, capota frontală, capota motorului, plafonul și eleronul din spate.

Noua ediție specială primește o nuanță de alb exclusivă cu accente albastre vizibile pe capotă, plafon, eleron și chiar la jante. De asemenea, ediția limitată primește și un component aerodinamic special în forma unei aripi de rechin în zona capotei motorului, despre care Alpine spune că este un omagiu adus prototipului A480.

Tot aici mai avem și sigle cu inscripția Le Mans vopsite pe spoiler-ul din față, în zona pragurilor și brodate pe tetierele scaunelor.

În habitaclu avem scaune sport, o plăcuță cu numărul exemplarului și un desen cu harta circuitului prezentă la parasolar.

Sub capota noii ediții speciale se află motorul de 1.8 litri turbo de 300 de cai putere. Cu acest motor, modelul de performanță atinge 100 de km/h în 3.9 secunde și o viteză maximă de 285 de km/h.

Clienții noii ediții speciale vor mai primi și câteva bonusuri exclusive. Aceștia vor primi acces la facilitățile echipei de anduranță Alpine în sezonul 2024, precum și un tur al circuitului de la Le Mans chiar în dimineața zilei în care este programat startul cursei.

Noul Alpine A110 R Le Mans va fi produs în doar 100 de exemplare. Fiecare va costa 140.000 de euro.

via Alpine

Comentarii (4)

  • Tesla de serie, are 289 km/h la Nürenberg

    https://youtu.be/Y1r4ZotaY6U
    1 5
  • petrush
    azi la le mans alpine merge la lmp2, cu o masina
    bastard, si rezultate in calificari submediocre.
    2 2
  • @petrush
    Anul asta este de tranzitie. Lucreaza la masina LdmH de 3 ani si toti banii ajung acolo. Singurul motiv pentru care concureaza anul asta este pentru motive operationale.
    2 2
  • Ionut A.
    140 de mii de euro
    Bwahahaha. Astia de la Renault au baut prea mult gaz.
    Sincer, masina e mediocra pr 2023. Asa ceva ar fi fost wow in 2010, dupa reusitul Megane 2 RS, aveau destul hype cat sa poata marja cu un Alpine, la 40k.
    Dar astia sa ceara 50-100k pt varianta non-limited e de prost gust in sine, daramite 140k pt asta care e praf in ochi "limited".
    Iti iei Porsche de banii aia, sau Lotus, nu tigaie de Alpine.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru