Noul Aston Martin DB12 Volante, variantă decapotabilă cu plafon textil cu 8 straturi

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat oficial noua variantă decapotabilă a modelului de performanță DB12. Botezat Volante, noul model primește un plafon alcătuit din 8 straturi de material textil, precum și același motor V8 ca varianta coupe.

La sfârșitul lui mai, Aston Martin a prezentat oficial noul DB12, succesorul direct al lui DB11. La fel ca fiecare generație a acestui nume, noul DB12 primește acum și o variantă decapotabilă, cunoscută sub numele Volante.

Astfel, în locul unui plafon solid, avem acum un acoperiș confecționat din material textil și care conține nu mai puțin de 8 straturi. Acestea au rolul de a aduce o izolare fonică mai bună în habitaclu, atunci când plafonul este în poziție normală. Cu doar un singur buton, plafonul se pliază automat în 14 secunde, la o viteză maximă de 50 de km/h. Acționarea plafonului se va putea face inclusiv cu ajutorul cheii, atâta timp cât șoferul se află la o distanță de cel mult doi metri față de mașină.

În standard, noul Aston Martin DB12 Volante vine echipat cu un plafon negru, însă clienții mai au la dispoziție nuanțele de roșu, albastru și negru în combinație cu argintiu. Pentru cei foarte pretențioși, Aston Martin pune la dispoziție și opțiuni de personalizare prin divizia Q by Aston Martin.

La fel ca varianta coupe, noul DB12 Volante primește același motor V8 de 4.0 litri bi-turbo, care dezvoltă 680 de cai putere și un cuplu de 800 Nm.

Modelul decapotabil are nevoie de 3.7 secunde pentru a atinge 100 de km/h, fiind mai lent cu o zecime față de varianta coupe. În schimb, viteza maximă este aceeași, de 325 de km/h.

Toată puterea este transmisă către roțile din spate, iar motorul este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Modelul mai primește un diferențial spate electronic și cu alunecare limitată, precum și un arbore cardanic din fibră de carbon.

Așa cum este cazul lui DB12 coupe, noul Volante primește și acesta noul sistem multimedia conceput de constructorul britanic. Aici mai avem și un ecran central de 10.25 de inch, alături de un sistem audio Bowers & Wilkins de 1170 de wați și cu 15 incinte.

Noul Aston Martin DB12 Volante va intra în curând în producție. Livrările primelor exemplare sunt programate pentru ultimul trimestru din 2023.

via Aston Martin

Comentarii (2)

  • Octavian
    Doamne ajuta să pot vedea una în realitate. Sau poate sa imi iau
    ( peste 15 ani )
    4 0
  • Mircea Badea
    pff, turbo...moartea pasiunii.

    textil, ca nu-s in stare de hard-top? sa ti-o razuiasca orice manelist turbat?

    si sa mai schimbe grila aia..e prea galeata..
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru