Noul Aston Martin V12 Vantage Roadster: motor V12 și producție de 249 de exemplare

de Tiberiu Safta
Duminica, 21.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat noul V12 Vantage Roadster, cu un motor V12 de 700 de cai putere. Noul model reprezintă etalonul din gama de modele Vantage și vor fi produse doar 249 de exemplare.

Constructorul britanic a lansat oficial noul V12 Vantage Roadster, un model care reprezintă noul etalon al gamei vaste de modele Vantage. Așa cum sugerează numele, acesta este echipat cu un motor V12 și este cea mai puternică versiune a lui Vantage, alături de versiunea coupe a lui V12 Vantage. Pe lângă noul motor, au fost efectuate și alte modificări, în special la caroserie.

Astfel, noul V12 Vantage Roadster este mai lat cu 40 de milimetri pentru a acomoda noua suspensie, concepută special pentru acest model. Cele mai multe panouri ale caroseriei, precum bara față, capota, aripile față și pragurile sunt confecționate din fibră de carbon pentru a menține o greutate scăzută.

Grila a fost ușor redesenată și este cu 25% mai mare față de cea a unui Vantage obișnuit, pentru o răcire mai bună a motorului. Elementele aerodinamice sunt completate de către prize de aer poziționate în spatele aripilor față și de către difuzorul amplasat sub bara spate.

Opțional, clienții vor putea opta și pentru un eleron.

Jantele de 21 de inch pot fi vopsite în două culori: negru satinat și negru satinat cu diamant. Sunt disponibile și jante confecționate dintr-un material mai ușor, care ajută la reducerea greutății mașinii cu până la 8 kilograme. Anvelopele Michelin Pilot 4S îi oferă lui V12 Vantage Roadster o aderență superioară, iar frânele sunt confecționate din carbon-ceramică.

La interior avem scaune îmbrăcate în piele din semi-anilină, cu forme specifice ale cusăturilor ce pot fi personalizate de către divizia Q by Aston Martin. Clienții pot să echipeze noul model cu scaune din fibră de carbon și cu un sistem de reglare în 6 direcții. Scaunele opționale ajută la o reducere a greutății mașinii cu până la 7.3 kilograme.

Bineînțeles, motorul este piesa vedetă a noului model. Sub capotă avem propulsorul V12 de 5.2 litri twin-turbo, care dezvoltă 700 de cai putere și 753 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h este gata în peste 3.5 secunde, iar viteza maximă este de 321 de km/h.

Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, iar mașina vine echipată și cu un diferențial cu alunecare limitată.

Noul Aston Martin V12 Vantage Roadster va fi produs în doar 249 de exemplare. Toate au fost deja vândute. Livrările vor începe la sfârșitul anului.

via Aston Martin

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    v12 biturbo atat de anemic?!
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru