Noul Dodge Hornet: geamănul lui Alfa Romeo Tonale debutează cu până la 289 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 17.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dodge a publicat primele imagini și informații despre noul SUV compact Hornet. Acesta este disponibil, inclusiv, cu o motorizare electrificată cu 289 de cai putere.

Constructorul american de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul SUV compact Hornet. Sau, cu alte cuvinte, fratele geamăn al lui Alfa Romeo Tonale.

Trecând peste designul exterior, pasagerii vor regăsi la interior un display central de 10.3 inch, cu sistem de operare Uconnect 5, Apple CarPlay și Android Auto wireless, în standard. Instrumentarul de bord cu ecran de 12.3 inch completează pachetul.

Versiunea Hornet GT este echipată cu un motor de 2.0 litri, pe benzină, care dezvoltă 269 CP și 400 Nm cuplu, transmiși prin intermediul unei cutii de viteze automate cu 9 rapoarte. În aceste condiții, repriza 0 - 96 km/h durează 6.5 secunde.

Pentru Hornet R/T, americanii au pregătit un sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta este compus dintr-o unitate de 1.3 litri, pe benzină, și dintr-un motor electric de 90 kW, montate pe puntea spate.

Ansamblul dezvoltă în total 289 CP și 519 Nm. Cu funcția PowerShot activată (surplus de 25 CP pentru câteva secunde), SUV-ul compact atinge 96 km/h în 6.1 secunde.

Din pachet mai face parte și o baterie de 15.5 kWh care promite o autonomie electrică de până la 56 de kilometri.

La o stație de 7.4 kW, bateria se încarcă în 2.5 ore.

Dodge a pregătit suspensie independentă față/spate, amortizoare Koni și sistem de frânare Brembo.

via Dodge

Comentarii (4)

  • Asta înseamnă acum Dodge? Mașini europene cu altă siglă. Nu pot zice că acest Hornet este urât, totuși se trage dintr-un Alfa, dar modelul nu are deloc acel spirit american, în afara celor 289 CP. Nu pot judeca neapărat rebrandingul, acesta este uneori folosit cu cap, vezi Peugeot 208 și Opel Corsa, dar spre deosebire de Opel, Dodge este o marcă de nișă, cumpărată de pasionați de mașini americane puternice, ori Hornet nu este nici măcar pe deplin american.
    7 0
  • Mașini europene cu altă siglă?*
    6 0
  • Stai calm, dacă s-au vândut mașini Renault cu siglă de Mercedes, se vor vinde și Alfa cu sigla de Dodge.
    6 0
  • Deja vorbim de autoutilitare sau motoare de pe modele mai mici.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru