Noul filtru de habitaclu dezvoltat de Honda reduce riscul infectării cu noul coronavirus

de Alexandru Monenciu
Joi, 11.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a dezvoltat, împreună cu cei de la Freudenberg, un filtru premium de habitaclu. Acesta captează până la 90% aerosoli virali și reduce riscul infectării cu viruși, inclusiv cu SARS-CoV-2.

Virușii sunt împrăștiați prin respirație, strănut sau tuse și se depun pe suprafețe unde pot rezista de la câteva ore până la câteva zile. Curenții de aer, schimbările de temperatură și umiditatea pot face ca particulele să se ridice în aer și să ajungă inclusiv în filtrul de habitaclu al mașinii tale.

Pentru a reduce riscul infectării, inclusiv cu noul SARS-CoV-2, Honda și Freuneberg au dezvoltat un filtru de habitaclu inovator. Acesta este vândut ca piesă OEM Honda și este cea mai bună alternativă la filtrul obișnuit de polen.

Protecția activă este asigurată de cele patru straturi de material filtrant. Acestea nu numai captează aerosolii, ci îi și face nedăunători.

Primele două straturi din microfibră colectează aerosolii ultrafini de praf sau polen, iar cel de-al treilea strat, cu carbon activ, absoarbe noxele dăunatoare. Cel de-al patrulea strat, tratat cu o substanță activă pe bază de extract din fructe, se asigură că aerosolii nu sunt eliberați mai apoi în cabină.

Testele efectuate de Institutul de Cercetare OFI din Austria au demonstrat că noul filtru dezoltat de Honda captează mai bine de 90% din aerosolii virali, iar cel de-al patrulea strat inactivează până la 100% dintre aceștia.

Alte metode care pot reduce riscul de infectare cu viruși, atunci când conduci, sunt aerisirea deasă a habitaclului și dezinfectarea suprafețelor cu care ai contact cel mai des (volan, schimbător de viteze, butoanele de deschidere\închidere a geamurilor etc.).

via Honda

Comentarii (6)

 • Majadahonda monument
  Aha,un filtru de aer care cica te scapa de viroza cand conduci dar si "aerisirea deasă a habitaclului" te scapa la fel,adica atunci cand deschizi usile sau geamurile si n-ai niciun filtru.Misto.Pe cand un filtru care sa le filtreze astora imbecilitatile?Cine mai pune botul la vrajeala lor?
  16 4
 • :))))))))))))))
  8 2
 • si pentru filtrul ala trebuie sa cumparam musai si masina?
  13 0
 • Seriff
  Perfect, acum ca ne salveaza filtrul putem renunta odata la masca? Intreb pentru un prieten
  10 1
 • Tembelus Rex
  @ Automarket .....sincer știrea asta nu vă face cinste. Puteați sări lejer peste ea. Știrea e penibilă oricum am analiza-o. Știrea, nu redactorii/ administratorii.

  @All .......încercați să gândiți, citiți, informați-va și nu mai luați de bun tot ce spun ăștia în mass- media oficială. Când veți avea cel puțin 100 de ore de lectură și vizionare pe acest subiect o să vedeți că vi se va mai schimba percepția asupra lucrurilor.
  8 0
 • mircea badea
  al 4-lea strat e in afara filtrului? asa se intelege..

  deci tot de la mann freciousplus iau..
  8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru