Noul Kimera EVO38, un restomod inspirat de Lancia 037, acum cu tracțiune integrală

de Tiberiu Safta
Vineri, 23.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania italiană Kimera Automobili a dezvăluit oficial noul EVO38, un restomod inspirat de legendara Lancia 037. Noul model primește acum tracțiune integrală și o caroserie cu un design revizuit.

Italienii de la Kimera Automobili au devenit celebri odată cu lansarea lui EVO37, o reinterpretare modernă a legendarei Lancia 037 din anii '80. Acum, compania a prezentat o evoluție a acestui model, botezat EVO38. Față de EVO37, noul model aduce acum o caroserie revizuită, dar și tracțiune integrală.

În față, bara de protecție are un design mai agresiv și încorporează un spoiler cu mai multe prize de aer, care sunt mai mari. De asemenea, aripile sunt mai late și mai pătrățoase la noul EVO38. Capota motorului din spate a fost redesenată, la fel și eleronul și difuzorul. Între cele două stopuri se află acum o singură terminație a evacuării.

Cea mai mare schimbare adusă de Kimera EVO38 este tracțiunea integrală. Alături de asta, motorul dezvoltă acum mai multă putere, datorită unui turbocompresor mai mare, a unor came noi, a răcirii îmbunătățite și a distribuției variabile. Astfel, motorul de 2.1 litri dezvoltat de Italtecnica livrează acum 608 cai putere și un cuplu de 580 Nm.

Noul model primește un diferențial blocabil, precum și o redistribuire a maselor și o suspensie revizuită.

Datorită utilizării fibrei de carbon și titaniului, Kimera EVO38 cântărește 1100 de kilograme.

Noul Kimera EVO38 va fi produs în doar 38 de exemplare și va fi ultima evoluție a acestui model.

via Kimera Automobili

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru