Noul Maserati GranTurismo a ajuns în România: start de la 181.500 euro

de Alexandru Monenciu
Marti, 21.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Maserati GranTurismo a ajuns în țara noastră. Inițial, clienții de aici pot opta pentru versiunile Modena și Trofeo, ulterior gama urmând să fie completată de versiunea pur electrică GranTurismo Folgore.

La câteva luni distanță de la debutul oficial, noua generație Maserati GranTurismo a ajuns în România. Clienții de aici au la dispoziție, inițial, două versiuni, ambele echipate cu motoare convenționale.

Intrarea în gamă se face cu vesiunea GranTurismo Modena. În cazul său, motorul V6 Nettuno dezvoltă 490 de cai putere. Din pachet mai face parte o tracțiune integrală și o suspensie pneumatică, adaptivă.

Pentru cei care vor mai mult, există versiunea GranTurismo Trofeo. Aceasta dispune de 550 CP, 660 Nm și vine în plus, printre altele, cu un mod de condus Corsa și un diferențial E-LSD, care permite distribuirea puterii pe puntea spate cu blocare până la 100%.

Ulterior, gama noului Maserati GranTurismo va fi completată și de versiunea pur electrică Folgore. Aceasta va fi disponibilă pentru precomandă la jumătatea anului curent și va oferi 3 motoare electrice cu 761 CP și baterie de 83 kWh.

CEL MAI UȘOR COUPE CU 2 UȘI

Trebuie menționat că noul GranTurismo este cel mai ușor coupe cu 2 uși, având o masă proprie de 1.795 de kilograme.

Dacă ne referim strict la versiunea electrică Folgore, vorbim despre cel mai rapid automobile cu zero emisii de pe piața de lux.

Atinge suta de kilometri pe oră în 2.7 secunde.

Cel mai accesibil Maserati GranTurismo pornește, în România, de la 181.524 euro, cu TVA inclus. Pentru versiunea Trofeo trebuie să scoți din buzunare cel puțin 225.450 de euro.

via Maserati

Comentarii (3)

  • @Automarket
    ”CEL MAI UȘOR COUPE CU 4 UȘI”
    Mai numărați o dată numărul de uși și corectați articolul. ;)
    1 0
  • au pus la socoteala capota si portbagajul :)
    1 0
  • Pe nimeni nu îi mai interesează termica...

    Aşteptăm electrica !
    2 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru