Noul Maserati MC20 GT2, creat pentru circuit. Debutul competițional, la sfârșitul lui 2023

de Tiberiu Safta
Vineri, 30.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a dezvăluit oficial noul MC20 GT2 creat special pentru competiție. Noul model va debuta la sfârșitul acestui sezon în campionatele sub egida regulamentului GT2.

Constructorul italian a prezentat, în cadrul cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps din Belgia, noul MC20 GT2, versiunea de competiție a supercar-ului italian. Noul model este construit sub egida regulamentului internațional GT2 și păstrează câteva componente ale unui MC20 de stradă.

Printre acestea se numără și motorul Nettuno V6 de 3.0 litri, bi-turbo, de 630 de cai putere și 730 Nm. Practic, puterea motorului este neschimbată față de versiunea de stradă. În schimb, în locul unei cutii automate cu 8 trepte, propulsorul este cuplat acum la o cutie secvențială cu 6 rapoarte.

De asemenea, modelul de concurs primește și un diferențial cu alunecare limitată, alături de o suspensie reglabilă în două direcții, o evacuare nouă și jante de 18 inch încălțate în anvelope slick. Evident, Maserati MC20 GT2 mai primește și un pachet aerodinamic nou, cu un spoiler față, elemente aerodinamice curbate, o capotă cu mai multe prize de aer și un eleron mare.

Toate aceste elemente sunt confecționate din fibră de carbon.

Iar asta nu este tot, deoarece, în ciuda faptului că aceasta este o mașină de competiție, Maserati MC20 GT2 mai vine echipat și cu aer condiționat.

Noul Maserati MC20 GT2 va debuta la finalul sezonului 2023.

via Maserati

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru