Noul McLaren GTS: cel mai practic supercar de pe piață oferă 635 CP

de Alexandru Monenciu
Marti, 19.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile prezintă noul GTS. Înlocuitorul modelului GT propune spații de depozitare mai generoase, mai multă putere pentru motorul V8, dar și o masă proprie redusă.

În urmă cu 4 ani, McLaren a decis să revoluționeze segmentul supercar-urilor, lansând modelul GT: un supercar care pune accentul pe lux și performanțe, dar care rămâne, în același timp, practic. Mașina a fost anunțată cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Acum, McLaren GT este înlocuit de un model mai practic, mai puternic și mai ușor. Este vorba despre McLaren GTS.

Din punct de vedere estetic, supercar-ul britanic a rămas în mare parte neschimbat, dar are, totuși, câteva noutăți. Aminim aici prizele de aer mai mari, spoilerul frontal ușor revizuit, noile jante Turbine cu 10 spițe, dar și o culoare exterioară nouă: Gri Lava.

Așa cum era de așteptat, toate elementele aerodinamice pot fi comandate și din fibră de carbon. Totodată, garda la sol de 110 mm poate fi crescut la 130 mm datorită unui sistem pneumatic, care ridică partea frontală în doar 4 secunde. De două ori mai rapid decât înainte.

MATERIALE INTERIOARE NOI

Pentru interior, McLaren a pregătit materiale și finisaje noi, un display de 10.25 inch pentru instrumentarul digital de bord, dar și un ecran de 7 inch pentru sistemul multimedia.

Sistemul audio Bowers & Wilkins, cu 12 incinte, este opțional.

În spatele compartimentului pasagerilor, noul GTS oferă un spațiu de încărcare de 420 de litri. Capota din față ascunde alt spațiu de încărcare de 150 de litri. Potrivit britanicilor, datorită volumului maxim de încărcare de 570 de litri, noul GTS este cel mai practic supercar nou de pe piață.

McLaren GTS vine echipat, în continuare, cu un motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo. Doar că unitatea dezvoltă acum cu 15 CP în plus, adică 635 CP la 7.500 de rotații pe minut. Masa proprie este acum de 1.520 de kilograme.

În consecință, atinge 100 de km/h în 3.2 secunde, iar repriza 0-200 km/h durează 8.9 secunde. Viteza maximă este de 326 km/h.

Sistemul de frânare integrează componente carbon-ceramice. Discurile de frână au 390 de milimetri pe puntea față și 380 mm pe spate. Noul GTS frânează de la 100 la 0 km/h în 32 de metri.

via McLaren

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    nu e cam mare pt oras? si iar turbo? nu se baga in priza?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru