Noul monopost McLaren!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 15.01.2007
Iata primele imagini ale masinii cu care McLaren va incerca sa obtina titlul in 2007. Bonus: echipa de piloti formata din Fernando Alonso si Lewis Hamilton.

McLaren a prezentat monopostul cu care va ataca sezonul 2007 in aceasta dupa-amiaza, in fata unui public numeros adunat la Valencia, in Spania. Pe langa noul monopost au fost asteptati cu deosebit interes noii piloti ai echipei, Lewis Hamilton si Fernando Alonso, campionul mondial aducand cu el si numarul 1, care va trona pe masina pilotata de el in acest an.

Primul lucru care se schimba in cazul masinii McLaren este nuanta exterioara, care trece de la gri-argint la gri-rosu-portocaliu, "vina" apartinandu-i noului sponsor al echipei, Vodafone. Trecem la fata nevazuta a monopostului, care, la fel ca masinile prezentate de Ferrari si Toyota, primeste cateva kilograme in plus din cauza noului regulament FIA care stipuleaza margini ranforsate pentru cockpit-ul pilotului. In rest, totul cade in mana aerodinamicii, motorul fiind limitat la 19.000 rpm, asa cum prevede FIA.

Conceptul initial al monopostului (denumit oficial MP4/22) a fost creat pe baza unor programe pe calculator foarte performante in martie 2006 iar primele simulari aerodinamice pe computer au inceput o luna mai tarziu.

In ceea ce priveste munca in laboratorul de creatie, aceasta a inceput in mai 2006. Noul monopost este, spun cei de la McLaren, punctul de plecare al masinii care va fi dezvoltata continuu pe tot parcursul sezonului. Astfel, se pare ca in saptamanile care urmeaza isi vor face aparitia cateva elemente aerodinamice noi care sa faca fata cu adevarat provocarii de pista.

"McLaren si Mercedes au apreciat reciproc parteneriatul dintre cele doua parti in ultimii 12 ani si vom infrunta viitorul impreuna cu Vodafone, noul nostru partener. Toti vrem sa castigam, insa maniera in care o vom face trebuie sa ramana cel mai important lucru pentru noi. Aceste valori vor reprezenta firul noului nostru parteneriat", a declarat Ron Dennis, boss-ul echipei de Formula 1.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru