O nouă provocare pentru hoţi: Banca Franţei va folosi camioane blindate Renault

de Daniel Popescu
Luni, 11.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă ai de gând să furi bani din maşinile folosite de bănci pentru transport, îţi recomandăm să eviţi Franţa: banca naţională din Hexagon şi-a dotat flota cu camioane blindate de la Renault.

Băncile din toată lumea sunt nevoite să adopte măsuri de securitate din ce în ce mai severe, pe măsură ce hoţii devin tot mai inventivi şi reuşesc să păcălească sistemele high-tech ale acestora.

Pentru a transporta banii în siguranţă dintr-un loc în altul, Banca Franţei a anunţat o împrospătare semnificativă a flotei de vehicule. Şi nu oricum, ci prin semnarea unui parteneriat cu Renault pentru furnizarea unor camioane blindate.

Constructorul francez a modificat camionul Renault T 430, care a primit acum o armură blindată şi ampatament modificat pentru a face faţă încercărilor hoţilor de a pătrunde în interior. Deloc surprinzător, Renault nu a furnizat informaţii despre performanţele tehnice ale camionului, astfel că trebuie să ne mulţumim cu ceea ce ştim de la versiunea standard: camionul pe şase roti are o putere de 430 CP şi o cutie de viteze automată în 12 trepte.

"Am optat şi pentru o suspensie pneumatică, pentru ca vehiculul să poată fi coborât când trebuie să opereze în spaţii cu înălţime limitată", explică Bruno Carrara, managerul de vânzări al Renault Trucks.

Din păcate, nu ştim exact câţi bani intră într-un astfel de camion, însă dacă eşti curios credem că poţi afla şi singur.

Asta deoarece capacitatea de încărcare a camionului este de 15.951 de kilograme, adică aproape 16 tone.

Via Carscoop

Comentarii (2)

  • catalin
    hahaha... astia au nevoie de masini cat mai performante, iar la noi, ce e drept nu e vorba de banca,insa sunt cateva mld si acolo, se ia diplomatul cu bani si se merge de la primarie pe jos 100m pana la trezorerie, daca treci in viteza si iei cutia, iei toti banii stransi din ziua anterioara la incasari in primarie si ai (amenzi, facturi, impozite, taxe etc.)
    1 0
  • marius
    da Cataline,pt ca acolo nu se persifleaza bani ,daca se pierd ,banii cad toti de la cel maii mic pana la cel mai mare,de aia nimeni nu risca ,in Romania la voi,e total invers nu sunt bani de nimic ,doar de persiflari si nimeni nu face nimic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru