OFICIAL: Aston Martin Rapide intra in cursa de 24 de ore de la Nurburgring

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.04.2010
Aston Martin foloseste una dintre cele mai cunoscute curse de anduranta ale lumii pentru a-si promova cel mai nou model din gama. Rapide va fi pilotat de insusi Ulrich Bez, presedintele Aston Martin.

Aston Martin a prezentat astazi oficial culorile pe care le va purta versiunea de competitie a modelului Rapide in cadrul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring, care se va desfasura in 15-16 mai. Exemplarul de curse va fi pilotat in cadrul evenimentul din Germania de insusi Ulrich Bez, presedintele marcii britanice, cel care va face parte dintr-un echipaj de trei piloti. Numele celorlalti doi membri ai liniei de piloti nu au fost inca anuntate.

Chiar daca exemplarul care va lua startul in cursa de anduranta din Germania va fi unul intens modificat pentru a face fata rigorilor FIA, Bez sustine ca masina a fost introdusa intr-o astfel de cursa pentru a demonstra ca poate sa faca fata celor mai dificile provocari din motorsport. "Rapide are capacitatea de a gazdui patru persoane, insa modelul nostru este in primul rand o masina sport si il vom testa in aceleasi conditii in care testam orice alt model al marcii. Acesta este motivul pentru care am decis sa il aruncam in test de anudranta in fata publicului", spune seful marcii britanice.

Pentru a putea sa ia startul intr-o astfel de competitie, noul model Aston Martin va "scapa" de cele doua locuri posterioare, va beneficia de suspensii revizuite, de pneuri slick si de un roll-cage care va proteja masina in cazul unei eventuale rasturnari.

Noul Aston Martin Rapide va fi disponibil in cele 125 de showroom-uri pe care marca britanice le are in intreaga lume incepand cu aceasta luna, pretul unui exemplar fiind de 155.000 de euro. VEZI AICI o comparatie directa cu principalul sau adversar din piata, Porsche Panamera.

via | Car

Comentarii (1)

  • Le Mans
    Asteptam echipa de uzina a celor de la Aston-Martin la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

    Mult succes pe Nürburgring!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru