OFICIAL: Aston Martin V12 Vantage S devine cel mai rapid Vantage din istorie

de Mircea Meșter
Joi, 20.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Depăşit doar de supercarul One-77 în gama Aston Martin, noul V12 Vantage S confirmă performanţele de top pe care le aşteptau fanii Aston din toată lumea: 3.9 secunde pentru 0-100 km/h şi o viteză maximă de 330 km/h.

Esential 3.9 secunde este timpul de care are nevoie Aston Martin V12 Vantage S pentru 0-100 km/h.
Aston Martin a anunţat astăzi oficial că modelul V12 Vantage S a devenit cel mai rapid Vantage din istoria mărcii britanice. Confirmarea a venit după un test oficial organizat de marca din Albion, acolo unde V12 Vantage S a reuşit să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde. Acest rezultat este cel mai bun pentru un model Aston cu excepţia lui One-77, supercarul produs în ediţie limitată la 77 de exemplare la nivel mondial.

Aston Martin V12 Vantage S este echipat cu un motor V12 de 6.0 litri şi 573 de cai putere, fiind capabil să ajungă la o viteză de vârf de 330 km/h. Motorul dezvoltă 620 Nm la 5750 de rotaţii pe minut, însă 510 Nm sunt disponibili încă de la 1000 rpm, ceea ce-l transformă pe Vantage S într-unul dintre cele mai elastice modele sportive din segmentul său de piaţă. Puterea este transmis[ ro'ilor din spate cu ajutorul unei cutii Sportshift III AMT (Automated Manual Transmission).

"Noul V12 Vantage S transpune pe şosea formula utilizată pe versiunea GT3 de circuit.

Este o maşină dedicată celor care vor performanţe superioare camuflate înre-un costum elegant. Vorbim de cea mai pură, dar şi de cea mai subestimată maşină pe care ne-o putem imagina astăzi", a declarat Ulrich Bez, omul care conduce destinele mărcii Aston Martin.

via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru