OFICIAL: Noul Aston Martin DBX707 debutează cu 707 CP și titlul de cel mai puternic SUV de lux din lume

de Alexandru Monenciu
Marti, 01.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin DBX are de azi un nou vârf de gamă. Numele său este DBX707 și, așa cum spunea anterior producătorul britanic de automobile, este cel mai puternic SUV de lux din lume.

După o serie de imagini teaser, care nu au făcut altceva decât să aprindă imaginația fanilor, Aston Martin lansează oficial noul DBX707. Vorbim despre cel mai puternic și rapid SUV de lux din lume, unul care devansează nume mari precum Lamborghini Urus și Bentley Bentayga Speed.

Noul Aston Martin DBX707 este echipat cu motorul V8 twin-turbo, de 4.0 litri, dar, în urma mai multor îmbunătățiri, unitatea furnizată de AMG dezvoltă 707 cai putere și 900 Nm cuplu. Cu 157 CP și 200 Nm mai mult decât versiunea DBX echipată cu același motor.

SUV-ul britanic a primit o nouă transmisie automată cu 9 rapoarte și ambreiaj umed. Sistemul de tracțiune integrală a fost recalibrat, iar diferențialul cu alunecare limitată a suferit și el câteva modificări. În aceste condiții, mașina atinge 100 de km/h în 3.2 secunde și o viteză maximă de 310 km/h.

Suspensia a fost și ea revizuită, la fel și direcția. În ceea ce privește sistemul de frânare, noul Aston Martin DBX707 vine echipat cu discuri carbon-ceramice (420 mm) pe puntea față, și cu unele de 390 milimetri și etriere cu șase pistoane pe spate.

Din punct de vedere estetic, partea frontală a fost redesenată, grila a crescut în dimensiuni, iar prizele de aer răcesc acum și mai bine motorul și frânele.

Jantele cu diametrul de 22 de inch sunt standard, dar clienții pot opta și pentru unele forjate, de 23 de inch.

Întregul pachet aerodinamic, inclusiv difuzorul de aer inspirat din Formula 1, este vopsit în negru lucios, dar elementele pot fi comandate și din fibră de carbon.

Pasagerii vor regăsi la interior scaune sport, reglabile pe 16 direcții și cu funcție de încălzire, iar partea inferioară a consolei centrale a fost retușată. Aston Martin le pune clienților la dispoziție trei teme interioare, cea standard incluzând o combinație de piele și Alcantara și ornamente piano black.

Livrările sunt programate pentru luna aprilie 2022.

via Aston Martin

Comentarii (8)

  • Mai au sa-i puna o bara fata sa nu se mai vada ditai radiatorul si e gata! La interior seamana cu Jaguar F-Type,mai ales volanul!
    7 3
  • Edikkk
    V8 , 4 litri super poluantă

    Să lauzi exact maşina care îţi produce dezastrul sănătăţii şi a mediului şi a planetei

    Incredibil


    Nu cenzuraţi, că este adevărat
    3 15
  • Cel mai probabil vor vinde câteva mii care mai mult stau in garaj… fierul tău de călcat poluează mai mult decât un Aston Martin indiferent cât este de mare motorul…
    10 3
  • Johnny
    Vazand poza inainte sa citesc titlul articolului, nu reuseam sa inteleg de ce se vorbeste de Aston Martin pe poza lui Ford Fiesta...
    6 0
  • Johnny
    Vazand poza inainte sa citesc titlul articolului, nu reuseam sa inteleg de ce se vorbeste de Aston Martin pe poza lui Ford Fiesta...
    3 0
  • Seriff
    @edikk, pe tine te-a afectat grav poluarea, dar la cap, aia 2 neuroni sunt decedati demult.
    8 2
  • @Edikk
    Dar tu intelegi cu ce gresesti in afirmatia ta?
    Cate crezi ca se vor vinde?
    Poti sa faci afirmatia, pe care ai facut-o tu, la masinile de volum.
    Dar aici nu are nici un sens ce zici.

    Si daca citesti studiul VOLVO, o sa intelegi, ca daca s-ar face o masina electrica echivalenta cu asta, ar polua mult mai mult, pentru ca nu se vor face multi km cu ele.
    6 1
  • Da… buna asta :)))) sa zicem ca in realitate va arată mult mai bine, nu ca ar conta prea mult. Nici nu-mi permit și mici nu visez la așa ceva….
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru