Pagani se gândește la un viitor model electric: “Pregătim o divizie specială pentru acest proiect”

de Petre Barac
Marti, 17.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pagani ia în calcul lansarea unui viitor model electric și va crea o divizie specială care să pregătească terenul pentru un asemenea proiect.

Avântul vehiculelor electrice nu are cum să treacă neobservat printre producătorii auto, chiar dacă vorbim și despre constructorii de mașini de lux.

Ultimul producător care se uită cu atenție la acest trend este Pagani, iar fondatorul companiei a declarat că viitoarele modele ar putea să beneficieze de propulsie electrică.

“Facem cercetări privind potențialul vehiculelor electrice. Este ceva ce nu poate fi trecut cu vederea, mai ales că toată lumea se îndreaptă în această direcție. Managementul pregătește o reorganizare a companiei astfel încât să avem o divizie specială pentru mașinile electrice,” a declarat Horacio Pagani, fondatorul constructorului italian.

Potrivit acestuia, Pagani vrea să pregătească terenul pentru dezvoltarea și testarea unor astfel de modele electrice până la sfârșitul anului.

Îmi imaginez o mașină full electrică. Pentru noi este o provocare, dar și un obiectiv, acela de a crea o emoție electrică,” a spus fondatorul Pagani.

Via CarAdvice

Comentarii (5)

  • Corocsenie Adrian
    Daca le reuseste sa scoata din electric emotie la volan, inseamna ca sunt geniali. Electric inseamna doar util nu si distractiv momentan. Sper ca Pagani sa vina cu acel ceva care va revolutiona viitorul masinilor sport !
    2 2
  • Masinile electrice mi se par mult mai placute la condus si mai 'distractive' decat cele cu combustie interna. De ce zici ca nu sunt distractive?
    2 2
  • Horacio tată, dacă vrei *emoții electrice* bagă-ți degetele-n priză! :-)

    Lăsînd gluma deoparte, comoditatea-n conducere + silențiozitatea îmi pare calitățile majore ale e-cars-urilor - alea normale gen Zoe, e-Up sau Leaf, că la volanul unei Rimac de 1.990 CP sigur apar și altfel de senzații.
    OK, și plecarea de pe loc f. vioaie a... normalelor e remarcabilă, dar autonomia o ia la vale grav cu stilul ăsta.

    Un pic ontopic acum: știrile despre producătorii artizanali gen Pagani (cîți români cumpără d-astea, apropo?) zic eu c-ar prezenta oareșce interes exclusiv cînd vine vorba de apariția unui nou model... darrr NU de fiecare dată cînd bossului îi trece prin devlă vro idee (banal-previzibilă de altfel.)
    5 0
  • Erată: *îmi par calitățile majore*.
    Și, dacă tot re-intrai p-aici, merită pomenite și argumentele *retrograzilor* care apreciază (încă) motoarele clasice și din motive pur subiectiv... senzotiale, ca *muzichia* urcării-n ture ori satisfacția schimbării rapoartelor CV exact la momentul potrivit.
    4 0
  • Erată-2: subiectiv... senzoRiale, evident.
    Deh, blestemul smart/dumb-foanelor m-a ajuns și pe mine. :-)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru