Panda 4x4 la Dakar

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 03.01.2007
Fiat va participa cu doua modele Panda 4x4 la raliul Dakar 2007, care va lua startul sambata, 6 ianuarie.
Lisabona este punctul de plecare a raliului Dakar 2007. Printre participantii de anul acesta se numara modelul Fiat Panda 4x4, prezent in doua exemplare la competitia care se incheie pe 21 ianuarie.

Raliul va strabate circa 8.600 km incepand din Portugalia, continuand in Spania, Maroc, Mauritania, Mali, si incheindu-se traditional in capitala Senegalului, Dakar.

Cele doua Panda 4x4 vor participa la categoria T2 si vor fi conduse de Miki Biasion si de fostul castigator al raliului Bruno Saby. Fiat a dotat modelele din competitie cu turbodieselul MultiJet de 1.3 litri prevazut cu o cutie manuala in sase trepte. Motorul dezvolta 105 CP la 4500 rot/min. In ciuda dimensiunilor mici, masinile sunt cunoscute pentru sistemul de tractiune integrala si pentru performantele ridicate ale acestuia. Cele doua Panda au fost setate cu accesorii specifice unei astfel de competitii.

Mai trebuie adaugat ca modelul a fost testat in conditii extreme, atat la -40 de grade Celsius cat si in caldura desertului african.
Prototipurile prezente in raliului Dakar sunt concepute special pentru cursa prin desertul african si vor sa demonstreze manevrabilitatea si durabilitatea modelului in asemenea conditii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru