Pe urmele Waze: Apple Maps va oferi funcția de raportare a incidentelor în trafic

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 12.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicația de hărți dezvoltată de Apple va oferi, în curând, o funcție de raportare a incidentelor și a altor evenimente din trafic, după modelul popularizat de Waze.

În versiunea beta de iOS 14.5, a apărut o nouă funcție disponibilă în Apple Maps, care permite utilizatorilor să raporteze evenimentele de pe traseu și pe baza cărora aplicația ar urma să-și avertizeze, la rândul ei, utilizatorii, în cazul în care aceștia se apropie de un eveniment raportat.

Vor exista trei moduri de raportare pe care utilizatorii le vor avea la dispoziție. Alături de butoanele de pe ecran, aceștia pot adăuga rapoarte prin comenzi vocale date prin Siri sau folosind CarPlay.

Noua funcție a Apple Maps le este cunoscută utilizatorilor din Waze și chiar din Google Maps, care a început să ofere o facilitate similară încă din aprilie 2019.

În primă fază, doar trei tipuri de incidente pot fi raportate: accidente, radare și pericole. Funcția de raportare Apple Maps va fi disponibilă în iOS 14.5, update care nu are o dată oficială de lansare.

Via profit.ro

Comentarii (1)

  • Mamona Musca
    Daca as putea,le-as da o bere baietilor de la Waze pentru ca datorita lor am scapat de cel putin 20 de ori de radarele puse la panda in boscheti. Apple maps nu poate concura cu Waze-ul,nu are atatia utilizatori. Politie raportata in fata! :))
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru