Podium pentru romani la finalul Central Europe Rally

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.04.2008
Fie ca a fost vorba de categoria moto, auto sau quad, romanii au obtinut rezultate bune in Central Europe Rally.

Dupa 13h32’03”, pilotul roman Mani Gyenes a urcat pe podiumul de finis al Central Europe Rally ca lider al clasei 450 cmc Maraton si ocupant al locului 2 in clasamentul categoriei 450 cmc.

Mani Gyenes a declarat la sfarsitul competitiei "Am terminat raliul pe locul 11 in clasamentul general si este un rezultat foarte bun avand in vedere ca de-a lungul raliului am fost mereu in primii 15, exceptand ziua in care a fost acordata acea penalizare de 30 de minute la aproape 40 de piloti".

"A fost extraordinar sa pot concura in Romania alaturi de ultimii doi castigatori ai Dakar-ului si cred ca acest tip de raliu, pe care Amaury Sport Organisation incearca sa il promoveze, va castiga destul de multi adepti in Europa. Sunt multumit de locul 2 de la categoria 450 cmc, insa pe ultima proba speciala reuseam cu siguranta sa termin in primii 10, daca nu mergeam mai mult de 100 de km din cei 155 de km fara treapta a 4-a a cutiei de viteze”, a mai declarat Gyenes 

Vectra Racing Team a terminat in formula completa Central Europe Rally si, desi, au concurat cu motocicletele achizitionate initial pentru raliul din Africa, mult prea grele pentru suprafata pe care s-a desfasurat primul eveniment din Dakar Series, au reusit sa obtina clasari bune la categoria Super Productie.

Marcel Butuza liderul echipei a terminat in top 10, in timp ce Romeo Duicu si Alex Garbacea s-au clasat in primii 20.

Ioan Lutas a pierdut foarte mult timp in penultima proba din Romania si din pacate nu a mai putut recupera la revenirea in Ungaria, fiind nevoit sa se multumeasca cu o clasare in primii 30 la clasa Maraton a categoriei peste 450 cmc.

Alex Pauliner a fost cel mai bine clasat pilot roman la categoria Quad. Aflat pentru prima data la finisul unui raliu international, Pauliner a terminat cei peste 1100 de km de proba speciala pe locul 5.

Razvan Irimescu, reintors in Central Europe Rally dupa ce nu a terminat prima proba din ziua 4-a si nu a concurat in cea de a doua proba a aceleiasi etape, nu a putut recupera prea mult timp si s-a clasat la final pe locul 11. Inainte de incidentul de pe proba 4A, Razvan Irimescu se afla pe locul 2 in clasamentul general.

Auto 

Echipajul Gabi Nicolae/Liviu Stan a reusit sa termine pe un excelent loc 11 la clasa diesel a categoriei T1 si pe 29 in clasamentul general al raliului, desi astazi in ultima proba speciala a Central Europe Rally au fost nevoiti sa mearga 15 km doar cu treptele 2 si 5.

din cauza cutiei sparte. 

Liderii Team Dakar Romania au fost cei mai bine clasati romani la categoria auto; la finalul careia au mai ajuns doua echipaje: Carlo Marchegiano/ Alecs Roiban, Victor Fulicea/ Dan Iancu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru