Poliția din Turcia primește Ferrari, Porsche și Bentley: flota valorează 3 milioane de euro

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 27.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Recent, poliția din Turcia a confiscat 23 de mașini și le-a integrat în flota proprie. Lista include modele ca Ferrari 488, Porsche Taycan, Bentley Continental GT și Range Rover Sport.

Luna trecută, poliția turcă a arestat un cunoscut traficant de droguri de la care a confiscat, printre altele, 23 de mașini. Lista include modele ca Ferrari 488, Bentley Continental GT, Porsche Taycan, Mercedes-Benz GLS și Range Rover Sport.

Valoarea estimată a acestora este de aproximativ 3 milioane de euro.

În urma unei decizii judecătorești, toate cele 23 de mașini au intrat în flota poliției. Așadar, poliția din Dubai nu mai este singura care se poate lăuda cu o selecție de super mașini de poliție.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de Interne din Turcia, Ali Yerlikaya.

Tot el a anunțat că mașinile respective vor fi utilizate de către Poliția Rutieră din această țară.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Ar fi interesant sa se faca si la noi asa ceva. Masinile confiscate, care sunt mai noi si mai in regula dpdv tehnic, sa se bage in flota politiei.
    0 0
  • andrei
    Cum se poate la alti si la noi nu ? Pentru simplu fapt ca lanoi nu se doreste acest lucru. Noi inca ii gadilam pe evazionisti si hoti .
    0 0
  • Costin
    Bravo lor. La noi masinile confiscate de ANAF sunt vandute la preturi modice cunoscutilor. Nu zic sa intre in dotarea Politiei rutiere dar macar sa fie valorizate la pretul de piata.
    0 0
  • Un sistem care ar trebui implementat si la noi, daca ai permisul suspendat si esti prins la volan baut sau ca incalci legea, sa ti se confiste masina si daca starea o permite, sa ajunga in posesia statului. Win win.
    4 1
  • Bravo Dan…. La o linie continuă ți se suspendă dreptul de a conduce, să ți se ia și mașina. Dacă tu vrei poți să o “dăruiești” voluntar și anticipat.
    Dreptul la proprietate nu poate fi anulat cu una cu două… în Turcia era vorba de cu totul alte cazuri fără legătură cu contravențiile din trafic.
    1 1
  • Dacă citeai cu atenție ce am scris ai fi văzut că mă refeream la confiscarea mașinii pentru circumstanțe agravante, nu așa că ai încălcat linia continuă. Tu ai idee câți conduc în România cu permisul suspendat? În vară a murit un pasager din mașina unui individ de pe lângă Cluj care fusese prins de mai multe ori fără dreptul de a conduce, legea este mult prea slabă în acest sens.

    Sunt țări în care îți poate confisca mașina dacă mergi cu viteza mult prea mare (Elveția) sau dacă ai peste un anumit grad de alcool în sânge ți-o iau și ți-o vând la licitație: Italia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru