Povestea baschetbalistului NBA care și-a demontat simbolic oglinda retrovizoare de pe mașină. "Nu vreau să privesc înapoi"

de Mircea Meșter
Marti, 20.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Părăsit de tată la 6 ani și alungat din casă de mama sa pe când avea 13 ani, Jimmy Butler a ajuns acum unul dintre cei mai buni jucători de baschet din NBA. Totuși, circulă fără oglindă retrovizoare la mașină: "E un gest simbolic. Nu vreau să mă uit în spate", spune acesta.

Unul dintre cei mai apreciați baschetbaliști din NBA, Jimmy Butler, are o metodă unică de a conduce mașina proprie. Americanul în vârstă de 26 de ani care joacă pentru Chicago Bulls a renunțat complet la oglinda retrovizoare printr-un gest care simbolizează ruperea de trecut. Pe vremea în care avea 13 ani, mama sa l-a alungat din casă spunându-i sec "Nu-mi place să te văd. Trebuie să pleci!". Anterior, tatăl lui Jimmy își părăsise familia pe când actualul jucător NBA avea 6 ani.

Informația a fost dezvăluită de jurnalistul Bryan Smith în Chicago Magazine, revistă care i-a dedicat jucătorului de baschet un material amplu în ultimul număr. "Lui Jimmy nu-i place să-și aducă aminte de trecut. Urăște atât de tare acest lucru, încât și-a demontat oglinda retrovizoare a mașinii (serios, pe bune!) ca gest simbolic care să-i amintească să nu se uite niciodată înapoi".

"Nu vreau ca episodul legat de părinții mei să mă definească. Urăsc subiectul ăsta pentru că despre asta vrea să vorbească toată lumea.

De parcă asta m-a făcut ceea ce sunt azi. Sunt un mare jucător de baschet pentru că am muncit să ajung aici. Sunt un jucător bun de baschet datorită oamenilor din jurul meu. Dacă voi continua să fiu legat de trecut, nu voi putea să devin mai bun. Nu mă voi putea schimba. Voi rămâne acel copil. Iar eu am trecut peste toate. Nu am remușcări", declară Jummy Butler, care susține că vorbește în continuare cu părinții săi.

Jimmy Butler a crescut timp de 5 ani în casele prietenilor săi, iar în 2011 a fost cooptat de Chicago Bulls pentru a face parte din echipă. În sezonul 2014/2015, Jimmy Butler a fost desemnat jucătorul cu cea mai mare evoluție din NBA, fiind ales în All Star Team-ul campionatului nord-american de baschet. Butler a semnat recent cu Chicago Bulls un contract pe cinci ani care-i va aduce în această perioadă 90 de milioane de dolari.

via Chicagomag

Comentarii (7)

  • Știrea aceasta e demnă de Click și Libertatea. În SUA va putea să circule câteva zile de acum încolo. Polițiștii sunt atenți la toate aceste detalii și tipul va plăti scump. De 2-3 ori. Apoi va rămâne pieton.

    @ Automarket Dacă voi mai citi astfel de ”știri” voi părăsi acest site. N-am chef să citesc tot felul de aberații ale unora.
    10 7
  • Daca ma-sa ar fi murit lovita de oglinda retrovizoare, avea un sens chestia asta.
    6 2
  • pilaf
    2 1
  • sa renunte si la volan
    e simbolul invartirii-n cerc...
    6 1
  • Și cum conduce fără oglindă retrovizoare?! Cum se asigură? Întoarce capul? N-are voie, că s-ar uita înapoi, în trecut! Poate conduce așa pe o pistă privată, unde rulează singur. Pe un drum public n-ar avea ce să caute. Are și America ciudații ei.
    3 1
  • Nu are decat sa demonteze si oglinzile laterale. Cand da cu spatele, schimba banda, cum dumnezo inainte.
    3 1
  • sitting marmotull
    @LR

    la schimbarea de banda, in SUA, e obligatorie asigurarea prin intoarcerea capului. Si da America are foarte multi ciudati.

    dar stirea e mai ok decat cea in care casa "regala" din ro primeste de'a moaca o Dacia
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru