Predictiile SF in Formula 1 in 2007

De Edu de Jager
Publicat Vineri, 16.03.2007
Vezi daca sunt adevarate sau nu predictiile mai mult sau mai putin SF ale specialistilor pentru sezonul 2007 in F1.

Publicatiile auto europene specializate pe motorsport au reusit sa alcatuiasca o lista a "Predictiilor SF pentru 2007" in Formula 1. Sa vedem impreuna ce se va intampla si ce nu se va intampla de fapt in Marele Circ in acest sezon.

PREDICTIA 1: Ferrari se va prabusi din cauza lui Kimi
Aceasta idee a aparut in peisaj sub mai multe forme. Unii spun ca finlandezul nu se va obisnui la Ferrari, altii (ca Niki Lauda de exemplu) ca Ferrari are o alta constructie ca echipa si ca Raikkonen va fi eliminat pe cale naturala de echipa. Au aparut si discutii legate de paralela Kimi/Massa, unii spunand ca brazilianul va fi a doua vioara la Ferrari, altii ca va reusi sa il bata pe Raikkonen. Oricum ar fi insa, Ferrari va avea de suferit.

Verdict: Ferrari nu va cadea dupa plecarea lui Schumacher. Cel putin nu evident si nu imediat. Echipa italiana are o traditie foarte bine dezvoltata, are continuitate la nivelul echipei tehnice si are in principiu tot ce ii trebuie pentru a reusi. Exista sanse sa nu castige insa exista o sansa mai mare ca ei sa reuseasca in ce isi propun. Intre Kimi si Massa este dificila o comparatie. Finlandezul vine cu un talent care nu poate fi pus la indoiala dar si cu o viata extrasportiva foarte dezordonata in timp ce Massa are experienta si vechime la Ferrari.

PREDICTIA 2: BMW-Sauber va castiga campionatul
Felipe Massa este cel care a lansat aceasta vorba inteleapta, afirmand ca daca BMW vor continua sa evolueze ca pana acum vor fi o adevarata amenintare. Publicatia elvetiana Blick a pus paie pe foc cand a publicat unele date conform carora monoposturile BMW au fost cele mai rapide in testele de iarna.

Verdict: Prostii. Massa a vorbit cand era obosit dupa teste  iar presa a luat-o de buna. In ceea ce priveste metodele de masurare a vitezei detinute de Blick, acestea sunt cel putin indoielnice in conditiile in care, daca r fi OK, ele ar fi utilizate de echipe, nu de presa. Sa ne intelegem insa: BMW-Sauber vor fi performanti in acest an daca vor reusi sa contruiasca o masina fiabila.

Este vorba de o echipa buna, cu piloti tineri si talentati. Vor reusi insa sa castige campionatul? Nu.

PREDICTIA 3: Vor fi mai multe depasiri in acest sezon
Tot de la Felipe Massa a pornit aceasta idee, brazilianul afirmand insa ca depasirile vor fi mai putine din cauza pneurilor mai dure din acest an. Ralf Schumacher l-a contrazis insa, spunand ca depasirile se vor inmulti.

Verdict: Desi pare ciudat, trebuie sa fim de acord cu Ralf.  Chiar daca nu cu modul lui de gandire. Din cauza faptului ca vom avea pneuri cu diferite compozitii pe diferite masini in diferite momente ale cursei inseamna ca, in unele momente ale unui Mare Premiu, o masina va fi mai rapida ca alta din cauza gumelor. Evident, nu vom asista la o revolutie in depasiri, insa spre deosebire de sezonul trecut vor fi ceva mai multe.

PREDICTIA 4: Kimi va rupe monoposturile Ferrari
Ferrari vor trebui sa ii construiasca lui Kimi un tanc daca vor sa castige curse cu finlandezul in echipa. Afirmatia ii apartine lui Mario Ilien, cel care a construit motoarele McLaren pe care Raikkonen le-a "ucis" cu sange rece in sezoanele trecute.

Verdict: Afirmatia lui Ilien este cel putin rautacioasa. Inginerul de cursa ii spune pilotului exact cat poate sa forteze motorul iar acesta nu poate sa mearga peste aceasta limita (limita este de cele mai multe ori exprimata prin turatiile maxime). Nici macar atat de discutatul Takuma Sato nu este responsabil pentru exploziile spectaculoase ale motoarelor Honda in 2005, asta pentru ca Honda a recunoscut mai tarziu ca a experimentat tot timpul cu motoarele japonezului. Asadar, problemele legate de exploziile motoarelor McLaren nu pot fi legate decat de Ilien. In ceea ce priveste "apetitul de distrugere" al lui Kimi, uitati de el. Statisticile din 2005 si 2006 ne arata ca Raikkonen a iesit din cursa rareori din cauza stilului sau de pilotaj. Asadar, Mario, pentru binele lui Alonso, sa speram ca ti-ai rezolvat problemele de fiabilitate pana acum!

PREDICTIA 5: Michael Schumacher va reveni in curse in 2007
S-a speculat intr-atat pe marginea unei reveniri a lui Schumacher in Formula 1 incat unele case de pariuri au pus cota 16:1 pentru aceasta posibilitate.

Verdict: Uitati-l pe Schumacher, fratilor! Asa cum a spus-o chiar el de nenumarate ori, Michael nu va mai reveni.

Care ar fi motivul pentru care sa revina in Formula 1? Exista o sansa foarte-foarte mica ca el sa testeze, dar atat si doar atat.

PREDICTIA 6: E ultimul an al lui Fisichella
Desi Giancarlo Fisichella a declarat intr-un interviu ca nu planuieste sa se retraga, conjuctura de la finalul sezonului ar putea sa il foteze sa faca asta. Multiplul campion mondial Nelson Piquet a spus chiar ca fiul sau ar putea sa ii ia locul in curse chiar in 2007 daca italianul nu va reusi sa se impuna la Renault in stilul in care a facut-o Alonso.

Verdict: Oficialii Renault au declarat in mai multe randuri ca acest an este ultima sansa a lui Fisichella. Cel putin la Renault. la un moment dat, Giancarlo era considerat unul dintre cei mai buni piloti din Formula 1 insa ultimii sai doi ani la Renault i-au stricat imaginea. Are o singura sansa. Iar acea sansa e de a demonstra ca scaderea sa de forma s-a datorat doar faptului ca echipa s-a concentrat in ultimii doi ani pe Alonso. In caz contrar, Fisico zboara.

PREDICTIA 7: Toyota va castiga prima cursa a sa in acest an
Toyota isi pregateste cu atentie prima victorie intr-un Mare Premiu inca din 2003. Ralf si-a exprimat speranta ca va castiga o cursa in fiecare sezon de cand a venit la Toyota. In acest an e la fel.

Verdict: Ca de obicei, Ralf se inseala. Desi au fost aproape sa termine primii in cateva randuri in 2006, nu au nicio sansa in acest sezon. Bineinteles, au o sansa daca vor profita de o cursa in care toti ceilalti isi vor rupe masinile, insa asta poate fi spus despre oricare alta echipa. Nu au nicio sansa in batalia cu primele trei echipe ale momentului.

 

Sursa: Daily F1 News

Comentarii (5)

  • Massa
    Astia nu stiu nimic.Ferrari n-o sa se prabuseasca niciodata.Anul asta o sa castige campionatul,iar Massa o sa termine sezonul pe locul 1
    0 0
  • si celelalte echipe mananca o paine
    daca te uiti doar la ultimii 10 ani de f1 crezi ca doar ferrari si renaullt castiga , primii de vreo 7 ori iar ceilalti de 2 ori. dar nu e asa mclaren si williams sunt si ele nume grele pa :::))
    0 0
  • Stiti sa copiati...
    ... de aici
    http://www.dailyf1news.com/dailyf1news/nieuw/artikel.php?nwsID=2833

    asa-i?
    0 0
  • Afirmatie
    Renault , desi nu are piloti "grozavi" , va cistiga , ca intotdeauna !
    0 0
  • Adrian
    Massa va castiga
    un campionat mondial de F1 cand va fi coechipier cu ... Gigi Becali. Adica la Pastele cailor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru