Presa britanică: Aston Martin renunță la planurile de producție pentru Rapide E, primul său model electric

de Paul Cosma
Vineri, 10.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a renunțat la planurile de producție pentru Rapide E, primul său model electric, potrivit informațiilor apărute în presa britanică. Proiectul Rapide E ar urma să devină punct de plecare în dezvoltarea viitoarelor modele electrificate de la Aston Martin.

În aprilie 2019, Aston Martin a prezentat primul său model electric la salonul de la Shanghai. Noul Rapide E promitea două motoare electrice cu 610 cai putere și un cuplu de 950 Nm. Autonomia era estimată la peste 320 de kilometri, producția lui Rapide E urmând să fie limitată la 155 de exemplare.

Viitorul lui Rapide E este unul incert, potrivit unor surse citate de presa britanică, acestea spunând că primul model electric de la Aston Martin nu va mai intra în producție.

În schimb, proiectul Rapide E ar urma să fie folosit în dezvoltarea viitoarelor modele electrificate din gama producătorului din Gaydon.

Aston Martin pare să se concentreze pe lansarea primului SUV DBX, modelul fiind văzut drept “colacul de salvare” al companiei, în contextul unui an 2019 ce a fost descris de CEO-ul Andy Palmer drept “foarte dezamăgitor”.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru