Prezentare pe circuit: prototipul viitorului Aston Martin Valkyrie, hypercar-ul hibrid cu 1.176 CP, a debutat în fața publicului de la Silverstone

de Cornel Șocariciu
Luni, 15.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a adus pe circuitul de la Silverstone prototipul viitorului Valkyrie. Hypercar-ul producătorului birtanic va fi prezentat oficial în cursul anului curent, iar sistemul hibrid de propulsie promite să ofere 1.176 CP.

În urmă cu doi ani, Aston Martin demara campania de promovare a noului Valkyrie, un hypercar hibrid dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing. Acum, publicul aflat la Silverstone cu ocazia cursei de Formula 1 a putut admira un prototip al viitorului hypercar britanic în timpul unor demonstrații pe circuit.

Hypercar-ul hibrid a fost "îmbrăcat" în culorile echipei Red Bull Racing, iar la volanul acestuia s-a aflat pilotul de teste Chris Goodwin.

"Am petrecut foarte multe ore pe simulator testând această mașină pe circuitul de la Silverstone, dar să pilotez Valkyrie în fața publicului îmi oferă un sentiment excepțional", a declarat Chris Goodwin.

Aston Martin Valkyrie mizează pe un sistem hibrid de propulsie alcătuit dintr-un motor pe benzină V12 de 6.5 litri și un motor electric dezvoltat în colaborare cu Integral Powertrain. Pachetul de baterii a fost pregătit cu ajutorul croaților de la Rimac.

Motorul pe benzină realizat împreună cu specialiștii din cadrul Cosworth este capabil să dezvolte 1.014 cai putere și 740 Nm, iar în total, sistemul hibrid poate oferi 1.176 de cai putere la 10.500 rpm și 900 Nm la 6.000 rpm.

Aston Martin Valkyrie va fi asamblat în doar 150 de unități, toate exemplare fiind deja rezervate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru