Primul Alfa Romeo electric: SUV de mici dimensiuni, debut în 2024

de Alexandru Monenciu
Joi, 08.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, primul model cu zero emisii al italienilor de la Alfa Romeo va fi un SUV de mici dimensiuni care va debuta în prima jumătate a anului viitor.

Alfa Romeo a început un nou capitol odată cu lansarea lui Tonale. Acum, constructorul italian se gândește la următorul pas din noua eră și anume la debutul primului său model cu zero emisii.

Potrivit celor mai recente informații, acesta ar urma să debuteze
în prima jumătate a anului 2024 și va fi un SUV de mici dimensiuni. Oficial este considerat a fi un "Sport Urban Vehicle".

Primul model cu zero emisii al producătorului italian va împărți, cel mai probabil, platforma cu Jeep Avenger. Momentan nu are un nume, dar Alfa Romeo își roagă fanii să se implice în găsirea unui nume potrivit pentru viitorul SUV electric.

Detaliile tehnice rămân un mister, dar dacă, într-adevăr, va fi geamănul lui Avenger, acesta din urmă este echipat cu un motor electric care dezvoltă 156 de cai putere. Cu un plin de baterie poate parcurge până la 400 de kilometri.

Așa cum spuneam, prima Alfa Romeo electrică va debuta în prima jumătate a anului 2024.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • QED
    4 2
  • Johnny
    Aceiasi veche platforma PSA pt Alfa nu mi se pare o idee prea indpirata. Trebuia poate sa scoata modele pe noua platforma dedicata electricilor, cu autonomii si performante mai bune. Smecherul de Carlos avantajeaza vechile marci franceze. Tot ce e mai performant apare prima oara la Peugeot...despre ce modele premium mai vorbim atunci la Alfa?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru