Proba de sunet care îți ridică părul pe mâini: motorul V12 de 6.5 litri de pe Aston Martin Valkyrie

de Cornel Șocariciu
Joi, 04.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, a publicat pe contul de Twitter un clip în care motorul V12 de 6.5 litri de pe viitorul Valkyrie dă o "probă de sunet". Zvonurile spun că unitatea "preparată" de Cosworth oferă 900 CP.

Oficialii Aston Martin au decis că este momentul să auzim sunetele pe care viitorul Valkyrie este capabil să le genereze. Andy Palmer, CEO-ul producătorului britanic, este cel care a publicat "proba de sunet" cu motorul V12 de 6.5 litri.

Propulsorul pregătit de britanici a fost "preparat" de Cosworth, iar zvonurile spun că puterea aceastuia ar urma să ajungă la 900 de cai. Cu ajutorul unui sistem derivat din tehnologia KERS (Kinetic Energy Recovery System) folosită pe monoposturile de Formula 1, viitorul Valkyrie promite un total de 1.130 de cai putere.

Constructorul britanic anunță că testele încă nu sunt finalizate, dar speră ca producția lui Valkyrie să înceapă în prima parte a anului viitor. Hypercar-ul Aston Martin va fi asamblat în doar 150 de exemplare, toate fiind deja rezervate.

Valkyrie a fost proiectat cu ajutorul echipei de Formula 1 Red Bull Racing, iar piloții Daniel Ricciardo și Max Verstappen au fost implicați în procesul de dezvoltare.

Comentarii (2)

  • ciudat...mi-e mi'a picat parul din nas
    5 0
  • SIMPLE MINDS
    Dupa ce ascultai trilurile produse de duzina pistoanelor engleze parca nu fusei convins pe deplin ,acordurile mediteraneene cu cilindree similara dovedindu-mi ca poseda si o parte organica care-i parca straina la Northampton.Sau poate se impune vreun control ORL:-))
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru