“Project Zeus”: Jaguar Land Rover vrea să dezvolte un SUV electric alimentat cu hidrogen

de Paul Cosma
Vineri, 26.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover analizează dezvoltarea unui SUV electric alimentat cu hidrogen, în cadrul unui program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon. “Project Zeus” este un efort comun al mai multor companii din industria auto britanică.

Potrivit presei din Marea Britanie, care citează un document oficial,  JLR lucrează la prototipul unui vehicul electric pe pile de hidrogen, alături de “parteneri din industrie”.

“Project Zeus” face parte dintr-un program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon și numără companii precum Jaguar Land Rover, Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems și UKBIC.

Departamentul pentru Afaceri, Energie și Industrie susține că JLR va livra un “prototip de vehicul alimentat cu hidrogen, cu autonomie mare, încărcare rapidă și abilități off-road”.

Proiectul este deocamdată într-o fază incipientă, urmând să se deruleze pe o perioadă de mai mulți ani, conform primelor informații din presa britanică.

Via Autoexpress

Comentarii (1)

  • curiozitate: inca de acum 7-8 ani erau pionieri in acest domeniu, al propulsiei cu hidrogen (Toyota, BMW etc). Cre sunt incovenientele? De ce aceasta tehnologie a intrat in umbra in defavoarea electricelor pe baterii?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru