R10 va alerga cu biodiesel

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.12.2006
Audi si Shell au anuntat ca modelul R10 va alerga in cursa de 24 de ore de la Le Mans a anului viitor cu combustibil biodiesel.

Audi a reusit in acest an sa devina primul constructor care castiga cursa de la LeMans cu un motor diesel, performanta obtinuta de modelul R10.

Constructorul german de la Ingolstadt nu s-a multumit doar cu aceasta performanta si a anuntat ca acelasi R10 va fi echipat anul acesta cu un motor pe baza de combustibil biodiesel. Va fi, asadar, prima masina din cursa de 24 de ore de la Le Mans care va avea un astfel de motor.

 Audi va folosi un derivat sintetic al uleiului uzat, produs de un subsidiar Shell.

Comentarii (1)

  • Superstar DJ
    Ce inseamna AUDI in motorsport!
    bmw feriti-va ca va asteapta multa multa suferinta la semafoare pe circuit sau la prezentari de moda...AUDI este mult deasupra BMW-ul din punct de vedere al performantelor asa cum s-a demonstrat ca AUDI RS4 face suta in 4,1s in mana unui sofer profesionist si devanseaza LEJER absolut ORICE BMW din istorie facandu-le sa-si planga de mila!Audi e de 6 ori castigator la Le Mans...mai tare ca ASTON MARTIN,FERRARI,PORSCHE si alte nume mari...oare mai poate comenta vreun lacheu ca BMW e mai rapid?NEVER...vezi ce poate R8 pe Nurburging si convingeti-va ca va inselati...in plus...cum e sa faci un motor de curse de 650CP diesel?cred ca e tare naspa...adevarul e ca tot "bmw e mai tare nu?"...DREAM ON PUSSY BMW...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru