Raliul Sibiului a fost anulat din cauza zăpezii, dar ar putea avea loc în octombrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Sibiului, a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, nu va mai avea loc la sfârşitul lunii februarie din cauza căderilor masive de zăpadă prognozate de meteorologi. Etapa s-ar putea desfăşura însă în luna octombrie pe asfalt.

S-a determinat că siguranţa competitorilor, spectatorilor şi publicului general ar fi compromise dacă raliul ar avea loc conform planificării.

ERC
Comunicat de presa
Organizatorii Campionatului European de Raliuri (ERC) au anunţat miercuri anularea Raliului Sibiului, a treia etapă a sezonului 2014, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 27 februarie - 1 martie.

Motivul oficial al anulării este prognoza meteo realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit căreia în luna februarie vor avea loc căderi masive de zăpadă care ar fi pus în pericol siguranţa participanţilor şi a fanilor.

Situaţia a fost complicată şi de faptul că patru probe speciale ar fi urmat să aibă loc pe Transfăgărăşan, drum care este închis frecvent pe timp de iarnă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Întrucât 75% dintre probele speciale au loc la o altitudine de 1600 de metri, iar proba specială Transfagarasan ajunge la 2400 de metri, dar şi ca urmare a prognozei ANM pentru căderi masive de zăpadă în februarie, s-a determinat că siguranţa competitorilor, spectatorilor şi publicului general ar fi compromise dacă raliul ar avea loc conform planificării", precizează organizatorii ERC într-un comunicat de presă.

Raliul Sibiului, propus pentru 9-11 octombrie pe asfalt

Se depun toate eforturile pentru menţinerea României în ERC la altă dată şi într-un format diferit.

ERC
Comunicat de presa
Pentru a evita anularea  etapei din calendarul competiţional, organizatorii Raliului Sibiului au venit cu propunerea ca evenimentul să aibă loc în perioada 9-11 octombrie pe un traseu de asfalt care să includă şi Transfăgărăşanul.
Eurosport, promoterul ERC, va analiza propunerea în perioada următoare şi va lua o decizie în acest sens până în 12 martie.

"Se depun toate eforturile pentru menţinerea României în ERC la altă dată şi într-un format diferit. Promoterul local a propus un format alternativ cu o rută de 220 de kilometri exclusiv pe asfalt, inclusiv o probă pe Transfăgărăşan, pentru perioada 9-11 octombrie. În cazul în care propunerea va fi conformă cu criteriile Eurosport pentru o rundă de ERC, Eurosport ar putea lua în considerare să propună noua dată pentru aprobare la întâlnirea cu comisia FIA pentru raliuri din 12 martie", se mai precizează în comunicatul ERC.

Intr-o astfel de situatie, Raliul Sibiului ar urma sa devina antepenultima etape a calendarului, lucru ce ar avea un impact negativ asupra prezentei pilotilor de top din competitie. De obicei, în acest stadiu al sezonului, piloţii de referinţă nu mai concurează în ERC dacă numele campionului este deja cunoscut.

La începutul lunii ianuarie, organizatorii Raliului Sibiului au anunţat un traseu spectaculos pentru etapa de ERC, cu patru probe speciale pe Transfăgărăşan până la Bâlea Lac şi o altă proba specială în zona Muzeului National Astra din apropierea Sibiului.

Anterior, Raliul Sibiului a fost exclus din calendarul Campionatului Naţional de Raliuri pentru acest sezon.

Fanii sporturilor cu motor vor avea totuşi ocazia să participe în perioada 14-17 august la prima ediţie a Sibiu Transfăgărăşan Motorsport Festival, un eveniment international care va reuni la start piloţi din diverse competiţii de motorsport.

Via ERC

Comentarii (2)

  • _steli
    Imi amintesc ca intr-un an in Brasov se anulase prima etapa din campionatul national tot din aceasta cauza. Amuzant era faptul ca aceasta etapa se numea "Raliul Zapezii", iar cantitatea de zapada cazuta nu era foarte mare, dar era imediat dupa o perioada lunga cu temperaturi neobisnuit de ridicate si majoritatea concurentilor nu aveau anv. de zapada.
    1 0
  • Firesc ar fi ca organizatorul de la sibiu , dupa ce stabileste data de desfasurare, sa revina si in campionatul intern.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru