Range Rover Sentinel, versiunea blindată a SUV-ului britanic, primește îmbunătățiri: motor V8 de 380 CP și modificări de ordin tehnic

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunea îmbunătățită a lui Range Rover Sentinel. Modelul blindat dispune acum de un motor V8 de 5.0 litri și de sisteme noi la interior.

În 2015, divizia Land Rover SVO (Special Vehicle Operations) lansa primul său model blindat. Acesta a fost botezat Sentinel și miza pe platforma lui Range Rover.

Între timp, SUV-ul Range Rover a primit câteva îmbunătățiri, iar divizia SVO a preluat modificările de pe modelul de serie și le-a implementat pe noua versiune Sentinel.

Spre deosebire de vechiul Range Rover Sentinel, noua versiune renunță la motorul V6 de 3.0 litri de 340 CP și mizează pe propulsorul V8 pe benzină de 5.0 litri cu 380 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 10.4 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 193 km/h.

Și noul Range Rover Sentinel a fost blindat conform certificării VR8 ceea ce înseamnă că SUV-ul britanic poate rezista atacurilor cu muniție de calibru 7.62 (trase și dintr-o armă de mare viteză). Totodată, Range Rover Sentinel poate rezista unei explozii laterale echivalentă cu 15 kilograme de TNT și își protejează pasagerii dacă o grenadă DM51 este detonată sub mașină.

De asemenea, reprezentanții constructorului britanic spun că celula de protecție a fost îmbunătățită pentru a rezista și unor atacuri cu dispozitive explozive improvizate. 

Șasiul, suspensiile, sistemul de frânare și sistemele electronice pentru controlul stabilității au fost optimizate astfel încât Range Rover Sentinel să fie capabil să ofere performanțe bune atât pe asfalt, cât și în teren accidentat. Spre deosebire de vechiul Sentinel, noua versiune promite mai mult spațiu pentru toți pasagerii, materiale mai bune și noul sistem de infotainment Touch Pro Duo.

Comentarii (1)

  • Ciuadat. Au castigat doar 40 cp pentru 2 l in plus la cilindree.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru