Range Rover Sport HST este noua versiune performantă de 380 CP a SUV-ului premium britanic

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 24.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Range Rover Sport HST este o variantă sportivă cu 380 CP a SUV-ului britanic ce va debuta la Salonul Auto de la New York la începutul lunii aprilie. Acest model nu va fi disponibil pe piaţa europeană.

Land Rover va aduce la Salonul Auto de la New York o versiune puternică a SUV-ului Range Rover Sport. Aceasta poartă numele de Range Rover Sport HST şi va fi propulsată de un motor V6 de 3.0 litri supraalimentat ce va furniza 380 cai putere. Range Rover mai are o versiune puternică în gamă pentru modelul Sport: Range Rover Sport SVR de 550 CP, dar noul model se adresa celor care îşi doresc un SUV cu o imagine sportivă, dar care să poate fi condus zilnic.

Noul Range Rover Sport HST are 40 CP mai mult faţă de un Range Rover Sport normal echipat cu motorul de V6 supercharged de 3.0 litri. Însă RRS HST vine cu pachet de design numit Stealth plus un plafon vopsit în nuanţa negru Santorini şi spoiler faţă redesenat. Jantele au 21 inch au un design special şi sunt finisate în culoarea gri satinat. Etrierii sunt vopsiţi în roşu pentru un efect vizual impresionant, iar ca opţiune Range Rover oferă şi jante de 22 inch.

Urmareste Automarket
Specialiştii de la Land Rover au modificat şi suspensia noului model Range Rover Sport HST, dar spun că nu acest lucru nu va afecta confortul specific modelului.
Modificările aduse reduc înclinarea caroserie pe virajele abordate în stil sportiv, iar sistemul Terrain Response are acum un mod dinamic special care optimizează suspensia şi direcţia pentru un stil de condus dinamic.

La interior, designerii Range Rover au ales piele Oxford în două tonuri de culoare şi inserţii de aluminiu.

Noul Range Rover Sport HST nu va fi, însă, disponibil pe piaţa europeană, cel puţin pentru început. Land Rover a anunţat că Range Rover Sport HST este destinat pieţelor din America de Nord, China, Rusia şi Orientul Mijlociu.

Via Land Rover

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru