Range Rover Sport SVR ar putea avea o versiune mai ușoară: roll cage în locul banchetei din spate și un sistem nou de frânare

de Cornel Șocariciu
Luni, 26.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Range Rover Sport SVR ar putea primi o versiune ceva mai ușoară. Britanicii vor miza pe un roll cage în locul banchetei din spate și pe un sistem de frânare nou. În prezent, SUV-ul de performanță cântărește peste 2.300 de kilograme.

Divizia Special Vehicle Operations este cea care s-a ocupat de dezvoltarea versiunii Range Rover Sport SVR. Dar în scurt timp, SUV-ul de performanță pregătit de britanici ar putea primi o variantă ceva mai ușoară.

În prezent, Range Rover Sport SVR are o masă totală de 2.310 kilograme, iar sub capotă, motorul V8 de 5.0 litri produce 575 de cai putere și 700 Nm. Cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte, SUV-ul de performanță este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde. Viteza maximă anunțată de britanici este de 286 km/h.

Ben Verrecchia, inginerul-șef din cadrul proiectului Range Rover Sport SVR, spune că o viitoare versiune mai ușoară ar urma să folosească un sistem de frânare nou, derivat din cel existent pe F-Type SVR. În același timp, oficialul britanic nu exclude înlocuirea banchetei din spate cu un roll cage, soluție implementată de britanici pe Jaguar XE SV Project 8. Cel mai probabil, o astfel de versiune va fi produsă într-o ediție limitată.

Totodată, britanicii ar putea încerca un nou record pe circuitul german de la Nurburgring.

În 2014, Range Rover Sport SVR a devenit cel mai rapid SUV de pe Iadul Verde, cu un tur parcurs în 8 minute și 14 secunde. În prezent, recordul de pe Nurburgring este deținut de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (7 minute și 51.7 secunde).

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru