Ranger Rover Evoque ar putea primi un frate mai mare

de Sebastian Toma
Miercuri, 30.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua platformă modulară a englezilor de la Jaguar ar putea da viaţă viitorului SUV din gama Range Rover. Modelul ar putea deveni fratele mai mare al lui Evoque.

Esential L560 este denumirea internă a fratelui mai mare al lui Evoque.
Jaguar C-X17, crossoverul prezentat de marca britanică la Salonul Auto de la Frankfurt, ar putea să dea viaţă mai multor modele din gama Range Rover, spun cei de la Automotive News. În spatele acestei ipoteze se ascunde platforma iQ din aluminiu a celor de la Jaguar, care promite o rezistenţă structurală sporită, o masă redusă şi un format modular care îi permite să acomodeze mai multe clase de vehicule fără modificări majore. În cazul gamei Range Rover, noul model va fi încadrat între Evoque şi nava amiral a constructorului premium din Regatul Unit.

Analiştii de la Bernstein Research spun că noul model Range Rover este cheia profitabilităţii noii platforme de la Jaguar. Englezii vor obţine profit graţie acestei platforme pentru că modelul Range Rover care o va folosi va avea un preţ mai mare, o marjă mai mare de profit şi va înregistra volume de vânzări mai mari decât orice altă variantă a platformei vândută sub marca Jaguar.

Viitorul model Range Rover, al cărui nume de cod este L560, este aşteptat să înregistreze până la 80.000 de unităţi pe an.

Urmareste Automarket
Jaguar Land Rover a investit 1.79 miliarde de euro în dezvoltarea noii sale platforme din aluminiu, aceasta fiind esenţială pentru viitorul concernului britanic deţinut de Tata Motors. Concernul va reuşi să obţină economii de scară suplimentare graţie implementării producţiei celor două SUV-uri în aceeaşi fabrică.
Analistul Max Warburton de la Bernstein Research spune că englezii vor face noul lor SUV şi mai atrăgător prin noua generaţie de motorizări cu patru cilindri în linie, care ar trebui să-i asigure lui L560 cel mai redus consum oferit vreodată de un model Land Rover/Range Rover.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • va primi un frate mai mare.bun!il asteptam

    la stiri similare apare o stire ca LR ar putea scoate pe piata un SUV mai mic ca Evoque.ala o sa fie un frate mai mic? sa ne asteptam si la nepoti veri etc? ;))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru