Record mondial: 170 de mașini fac burnout în același timp pe un circuit din Colorado, SUA

de Mircea Meşter
Duminica, 25.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Recordurile mondiale omologate de Guinness Book pot fi extrem de ciudate. Iar cel mai mare număr de mașini care fac burnout în același timp pare că este un record foarte căutat de fanii din întreaga lume, fiind bătut deja de două ori în cursul anului 2019.

Recordurile din lumea auto sunt în general legate de performanțele mașinilor sau de vânzări, fie că vorbim de volum sau de prețuri de achiziție. În acest context, recordul stabilit de 170 de mașini americane pe circuitul de la Bandimere este unul cel puțin inedit: cele mai multe mașini care fac burnout în același timp.

Tentativa reușită de record a avut loc în cursul săptămânii trecute și a implicat 170 de mașini și mai ales 340 de anvelope care au fost "sacrificate" cu această ocazie. Conform presei din Statele Unite, norul de fum generat de anvelopele arse a făcut ca acest record să poată să fie mirosit (la propriu) de la câțiva kilometri depărtare de locuitorii din zonă.

Anteriorul record de acest tip fusese realizat în Australia, când 126 de mașini au intrat în Cartea Recordurilor. Americanii așteaptă acum omologarea noului record, însă ceva ne spune că e doar o chestiune de timp până când cifrele vor cădea din nou la datorie când vine vorba de numărul de mașini care pot face burnout în același timp.

Astfalt și anvelope să fie.

Comentarii (5)

  • Florin
    Record de marmeladă
    12 1
  • Ce mai ecologisti si americanii astia... cica au folosit numai modele Tesla ca sa nu polueze (prea tare)...
    11 2
  • Din pacate, Amazonul le-a depasit recordul...
    7 0
  • din comisia de omologare a recordului probabil face parte si EPA, :)
    2 1
  • 6678345
    mda, foarte inteligenti...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru